Stire

Focar de infecţie la S?npetru German, Animalele carbonizate, ?n putrefacţie

06.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Zecile de animale carbonizate în urma incendiului de sâmbătă seara din localitatea Sânpetru German „aşteaptă” să fie transportate din ferma făcută scrum. Însă se pare că acest lucru nu este posibil. Cel puţin deocamdată. Aşa că sătenii sunt obligaţi să suporte mirosul îngrozitor emanat de animalele intrate în putrefacţie dar şi pericolul unor focare de infecţii.

Nicolae Roşca, proprietarul fermei spune că ridicarea animalelor este datoria primăriei Secusigiu. „Am discutat cu cei de la Primărie şi mi-au trimis un camion de trei tone, însă acolo sunt peste 12 tone de animale. Când am văzut că nu se descurcă am chemat un transportator particular însă acesta mi-a spus că nu poate intra după animale pentru că şi-ar sparge cauciucurile. Şi cei de la Primărie mi-au spus să sparg fundaţia ca să poată intra după animale”, ne-a informat acesta.

Vina a fost aruncată asupra celor de la Primăria Secusigiu. Însă nici aici nu se opreşte „meciul”, vina fiind aruncată înapoi în terenul proprietarului. „Cei de la firma care se ocupă cu ridicarea animalelor moarte nu au reuşit să ridice ieri decât două animale pentru că nu dispun de un camion mai mare. Şi cel care a venit este din Oradea pentru că firma nu deţine în fiecare judeţ câte o maşină de acest gen. Oricum aceasta nu era obligaţia noastră pentru că domul Roşca nu este înregistrat la Primărie cu nici un animal. A venit de curând aici cu animalele şi nu a plătit nimic pentru ele. Noi facem tot posibilul să rezolvăm problema. Vom lua legătura şi cu DSV-ul şi vom vedea dacă există şi o altă soluţie pentru această problemă”, ne-a declarat Iosim Vladimir, viceprimarul comunei Secusigiu.

Până la găsirea unei soluţii, locuitorii trebuie să suporte mirosul de la zecile de animale intrate în putrefacţie.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro