Stire

ZILE DE STUDIU PENTRU O VIATA SANATOASA

06.05.2008 ⋅ 0 comentarii

ANAVI

(Asociatia de Naturopatie Vitalista)

Calea Timisorii, nr.212/2

310 227  ARAD

Email :anavi.arad@gmail.com

tel. 0743 –965 853

 

ZILE DE STUDIU PENTRU O VIATA SANATOASA

16, 17, 18 Mai 2008

NATUROPATIA

Liceul Pedagogic D.Tichindeal

B-dul Grl. Dragalina nr 7

 310 125 Arad

14h30 la 19h00

                                               

Cost de participare: 360 lei 

Studenti si pensionari :180 lei

 

Inscriere pina in 10 mai 2008

Luni pina Vineri  intre orele 9 -13

 Sediul ANAVI

Ce este Naturopatia ?

 

« Intretinerea sanatatii este cel mai bun mijloc de a ne opune bolii ». Naturopatia are ca scop pastrarea sanatatii globale a omului si regasirea acesteia in caz de boala. Prin sustinerea functiilor si reactilor corpului cu ajutorul mijloacelor naturale, naturopatia favorizeaza autovindecarea. Naturopatia este arta de a trai conform legilor naturii. Naturopatia este bazata pe o tripla igiena a vietii : alimentara, musculara si psihica.Naturopatia este inainte de toate o medicina preventiva, o igiena veritabila conforma cu fiziologia umana.

 

Ce este ANAVI ?

 

Asociatia de Naturopatie Vitalista are ca scop urmatoarele activitati :

 - difuzarea cunostiintelor cuprinse in Naturopatia Vitalista  a caror baze au fost puse de biologul     P. V. Marchesseau in Franta in 1935 si care demonstreaza ca sanatatea naturala este posibila pentru toti

- organizarea de conferinte de initiere la bazele igienei de viata pentru marele public

 - o enciclopedie permanenta a naturopatiei

 - revista oficiala a naturopatiei creata de PV Marchesseau

 - un site internet anavi.ro (in constructie)

 - zile pedagogice : Sanatatea pentru toti

 

Cine intervine ?

 

Philippe Dargere, Naturopat, Director al scolii de naturopatie UNIVERS din Franta, Presedinte al FENAVI, discipol al lui P.V Marchesseau, practica naturopatia, o preda si o difuzeaza in Franta, Portugalia, Italia, Elvetia.

 

Simona Nicola-Puscasu, inginer, traducator, naturopat, formata de Philippe Dargere la scoala UNIVERS , presedinte al ANAVI , practica naturopatia si a decis sa o difuzeze in România, din convingere.

PROGRAM

                                                                                               


      VINERI 16 MAI 2008 NATUROPATIA SI SANATATEA DUMNEAVOASTRA

Ce este naturopatia si prin ce este ea diferita de medicina actuala, prin ce îi este ea complementara ? Care sunt marile ei principii ? Care este rolul naturopatului ? Care sunt cauzele bolilor ? Care sunt tehnicile naturopatice apte sa intareasca sanatatea ? Ce numim noi cura de dezintoxicare si cura de revitalizare ? Cum sa adaptam principiile lui Hipocrate pentru a ne pastra sanatatea ?

 

ALIMENTATIA, IN INIMA SANATATII

Digestia, factor esential in mentinerea sanatatii. Cum se efectueaza ea ? Toate sfaturile pentru a digera mai bine, a asimila mai bine si a face in asa fel incit eforturile noastre de a ne hrani mai bine sa fie recompensate. Cum sa facem pentru a minca mai bine si mai de calitate ? Care sint alimentele pe care sa le alegem in prioritate ? Crude sau gatite ? Ce tip de alimentatie sa privilegiem pentru copii, persoanele in virsta si femeile gravide .

                                                                                                                                                                SIMBATA 17 MAI 2008

STRESUL COTIDIAN SI STAPINIREA ACESTUIA

Stresul cotidian, mecanismele si consecintele  sale : tensiuni musculare, somn perturbat, energie risipita, sentiment de mal-être…Sa-l evitam este o adevarata provocare dar putem cu totii sa facem in asa fel incit sa  stapinim consecintele sale si sa evitam toate inconvenientele pe care le creaza. Principalele tehnici si sfaturi pentru o mai buna gestiune a stresului zi de zi.

 

CONSTIPATIE, COLITA, BALONARI

De ce intestinele noastre trebuie sa suporte atitea necazuri ? Consecintele asupra activitatilor noastre organice, energetice si psihologice. Factorul alimentar si stresul, cauze principale ale dezordinii la nivel organic, energetic, psyhologic. Necunoasterea functionarii lor ne conduce la comiterea multor erori. Cum sa le stimulam, sa le punem la repaus, sa le stimulam flora ? Plante favorabile, exercitii recomandate, spalaturi intestinale si alte sfaturi practice pentru a trai in armonie cu intestinele noastre.

 

RACELI, RINO-FARINGITE , BRONSITE, OTITE : CUM SA LE EVITAM ?

Cum « se ia » raceala, rino-faringita ?Cum se instaleaza aceste boli ? Care este originea lor comuna si factorii care le declanseaza ? Care sunt persoanele predispuse ? De ce trebuie sa ne interesam de starea ficatului si a intestinelor in aceste patologii ? Cum sa le prevenim si cum sa le tratam, privilegiind tehnicile naturopate care nu au efecte secundare ?

                                                                                                                                                               DUMINICA 18 MAI 2008

ZAHAR, DIABET, OBEZITATE , CELULITA

La ce serveste zaharul si cum este utilizat acesta de celulele noastre ? Hypo si hyper glicemia, consecintele acestora asupra tensiunii, creierului, pancreasului, asupra metabolismului in general, a infectiilor si asupra greutatii ? Aberatia si pericolul falselor zaharuri ? Obezitate si celulita forme de reactie la stres.

 

OBOSEALA ,FENOMEN MODERN  LA TOATE VIRSTELE, CUM SA O INTELEGEM ?

 

Ne nastem noi obositi ? Am putea crede ca da, in asa masura acest fenomen ia amploare. Copii, adolescenti, adulti, femei , barbati nimeni nu este scutit, indiferent de consecintele ei pe plan fizic, psihologic, intelectual. Care sunt cauzele acesteia ? Citeva sfaturi. Si daca ar trebui doar sa reinvatam sa traim ?

  AMELIORAREA SITEMULUI IMUNITAR

Notiunea de teren. Cum putem obtine o imunitate naturala ?Solicitarea diferitelor bariere de protectie ale corpului.

fashiondays.ro