Stire

La ASP Arad - Ţ?rle face cărţile

07.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Evaluarea managerială a acestui an s-a transferat de la amânarea rezultatelor la păstrarea contestaţiilor la mare secret. Se ştie că cele două spitale mari ale judeţului Arad, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi Spitalul Clinic Municipal, în frunte cu managerii lor, au depus contestaţii la Ministerul Sănătăţii Publice cu privire la evaluarea primită. Zvonurile circulă cum că dr. Gabriela Ţârle, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Arad (ASP) a acordat nota 2 la evaluarea făcută managerului dr. Mirandolina Prişcă. Însă, deznodământul se lasă aşteptat... pauză publicitară la Autoritatea de Sănătate Publică. Conducerea este plecată la Bucureşti cu semnarea de contracte pentru noul spital de urgenţă, iar scandalul dintre directoarea Gabriela Ţârle şi managerii contestatari rămâne pe baricade. Informaţiile cu privire la evaluarea managerială nu se pot obţine, singurul comentariu al dr. Gabriela Ţârle fiind: „Sunt funcţionar public, şi am programul până la ora 15:30, va rog să mă căutaţi în timpul programului. Am şi purtător de cuvânt, şi el poate fi căutat în timpul programului, nu în timpul său liber.”

Nici managerii celor două spitale nu au avut prea multe de spus. Managerul de la Judeţean, dr. Mirandolina Prişcă nu vrea să comenteze decizia până când rezultatul contestaţiei va fi făcut public, iar managerul Spitalului Municipal, dr. Carmen Lucuţa, nu a putut fi contactat.  

Autoritatea de Sănătate Publică, acuzată de atâtea ori de lipsa transparenţei, dă din nou lovitura cu refuzul de a comunica presei adevăratele motive pentru care cei doi manageri au ajuns să facă contestaţii, având în vedere faptul că acestea ar fi trebuit să fie făcute publice, fiind trimise la Bucureşti din 21 aprilie. Însă aşteptarea ridică multe semne de întrebare, de ce se ţin ascunse rezultatele, când de ele depinde viitorul conducerii spitalelor din judeţ?

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro