Stire

Sesiuni de instruire ?n Promovarea politicilor ?n educaţie, Advocacy şi Networking

08.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Centrul Euroregional pentru Democraţie organizează în perioada 5 – 14 mai 2008 trei sesiuni de instruire în Promovarea politicilor în educaţie, Advocacy şi Networking.

 

Modulele sunt organizate în cadrul proiectului Guvernare responsabilă în învăţământul superior: proiect de promovare a principiilor bunei guvernări în universităţile de stat din Centrele Universitare Arad, Cluj şi Timişoara, derulat în parteneriat cu Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad şi cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin programul PHARE 2005 Consolidarea Democraţiei în România, Componenta 2 – Democraţie, drepturile omului, statul de drept, independenţa justiţiei şi lupta împotriva corupţiei. Prin această iniţiativă se urmăreşte definirea şi implementarea unui cadru general de guvernare responsabilă, transparentă şi eficientă pentru procesele de luare a deciziilor şi management al educaţiei, inclusiv managementul diversităţii culturale, în Universitatea ‘Aurel Vlaicu’ din Arad, Universitatea ‘Babeş-Bolyai’ din Cluj, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Victor Babeş’ şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

 

Sesiunile de instruire se desfăşoară în Timişoara, la sediul Centrului Euroregional pentru Democraţie, după următorul calendar:

 

1.       Promovarea politicilor în educaţie 5 - 7 mai 2008

 

2.       Advocacy 8 - 10 mai 2008

 

3.       Networking 12 - 14 mai 2008.

 

Vor participa 45 de studenţi şi membri ai ligiilor şi organizaţiilor studenţeşti şi de tineret din centrele universitare Timişoara, Arad şi Cluj-Napoca. Aceştia vor dobândi cunoştinţe şi abilităţi de promovare a politicilor în educaţie, de advocacy şi networking pe care le vor pune apoi în practică pentru o guvernare mai transparentă, mai responsabilă şi mai eficientă a universităţii la care studiază.

 

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la: Centrul Euroregional pentru Democraţie, Str. Semenic nr. 10, Tel: 0256 221471, 0356 401139, E-mail: imihaies@regionalnet.org (Ilona Mihăieş, manager proiect), cbalint@regionalnet.org (Cătălin Balint-Codrean, coordonator proiect), Web:

www.integritate.ro/guvernareresponsabila.

 

Pentru eventuale informaţii şi sesizări legate de proiectele Phare contactaţi cfcu.PHARE@mfinante.ro. 

fashiondays.ro