Stire

Şedinţă CLM cu iz de mahala

09.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Ultimele şedinţe ale consilierilor municipali sunt transformate în adevărate dispute. Deşi mai toate întâlnirile din aceşti patru ani au iscat adevărate scandaluri, cea de ieri le-a întrecut pe toate. Nici nu a început bine şedinţa şi scandalul a început. Campania electorală fiind în floare, o parte dintre  consilieri s-au gândit că ar fi potrivit să arunce acuze în stânga şi dreapta.

Toate acestea s-au întâmplat chiar dacă ordinea de zi a cuprins doar două proiecte.  Ca de obicei cu privire la  proiectele propuse au avut de comentat cei doi consilieri, Rodica Borza şi Edeleni Coloman.  Primul punct de pe ordinea de zi a cuprins proiectul de hotărâre privind asocierea în scopul realizării proiectului „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Arad”   şi constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Sistem integrat de gestionare a deşeurilor  în judeţul Arad”. La acesta Rodica Borza a avut un amendament. „Vreau ca la art. 4 din proiect, să se şteargă că domnul Gheorghe Falcă este împuternicit să semneze. Nu sunt de acord pentru că se aproprie alegerile şi există posibilitatea ca el să nu mai rămână pe acestă funcţie.” (Art. 4 sună în felul următor: se împuterniceşte domnul Gheorghe Falcă primar al municipiului Arad, să semneze în numele şi pe seama Consiliului Local al Municipiului Arad, Actul Constitutiv, Statutul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor judeţului Arad” şi Contractul de Asociere, anexate la prezenta hotărâre). După cele invocate de consilierul Borza au început din nou comentariile în sală.  Amendamentul nu a fost votat şi proiectul a trecut.

Fără puncte suplimentare

Până să fie prezentat al doilea proiect, consilierul Cristian Moisescu a cerut să se discute şi despre conducerea Gospodării Comunale. Preşedintele de comisie, Gheorghe Schill a explicat că nu se va mai introduce nici un punct pe ordinea de zi pentru că şedinţa a început.  Consilierul Moisescu s-a arătat nemulţumit de acestă atitudine spunând că ar trebui discutată această problemă pentru că este  una  serioasă. După acestea a început o dispută politică între Edeleni Coloman şi Gheorghe Schill. Edeleni a criticat faptul că se cam grăbeşte cu şedinţa şi pe el nu îl ascultă.  Punctul al doilea a iscat din nou certuri. Acelaşi consilier s-a arătat nemulţumit că au fost împărţite buletinele de vot fără să se mai ceară păreri.

În semn de „prietenie”

 În timp ce o parte dintre consilieri se certau, Dorel Popa i-a întins prieteneşte mâna colegului, Gheorghe Huţiu, care aduna buletinele de vot.  De asemenea, Edeleni Coloman s-a arătat nemulţumit şi de faptul că nu a fost invitat la inaugurarea terenului Şega în calitate de consilier, ci doar în calitate de cetăţean al Cartierului Gai. Cu tot  acest scandal a trecut şi al doilea proiect de pe ordinea de zi. Primarul Gheorghe Falcă nu a vrut să răspundă replicilor  urâte adresate, ci doar a explicat acolo unde au fost nelămuriri. Scandalul  s-a mutat după aproximativ 20 de minute în faţa Sălii 70, deoarece la uşă se afla Trifu Ciurar, un cetăţean de etnie romă alături de soţie şi cei trei copii, cerând ajutor autorităţilor. O parte dintre  consilieri l-au trimis la uşa primarului Gheorghe Falcă, ba mai mult, au spus să meargă cu tot cu copii şi să îi lase acolo. Holul primăriei s-a transformat în mahala. Şedinta publică de ieri într-adevăr a fost una extraordinară, doar nu degeaba ne aflăm în campanie electorală. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro