Stire

Lunca Mureşului, atracţie pentru străini

12.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Tineri din toate colţurile lumii, au participat ieri, la o competiţie de rafting, pe Mureş. Ei şi-au propus să descopere ecosistemul Luncii Mureşului, între Arad şi Pecica. Tinerii au parcurs în canoe o distanţă considerabilă, pentru a descoperi peisajul şi miile de vietăţi care trăiesc în zona protejată.

Tinerii au ajuns în România în cadrul unui proiect european, pentru a presta activităţi de voluntariat, precum crearea unor documetare despre localităţi mai mici din Arad, Bihor şi Alba şi susţinerea unor activităţi axate pe promovarea acţiunilor de protecţie a mediului şi a ecosistemului. Tinerii sunt din mai multe ţări, Iordania, Egipt, Turcia, Spania... „Excursiile pe Mureş sunt o noutate pentru arădeni. Turiştii străini sunt în număr mai mare decât cei români“, ne declară Paul Hac, inginer silvic Lunca Mureşului. Ovidiu Pârv, directorul Parcului Natural „Lunca Mureşului”, ne spune: „avem un grup de turişti veniţi pentru a admira lunca. Principala atracţie este peisajul de luncă, foarte multe păsări, prigori şi lăstunii de mal“.

De-a lungul traseului, în aval de Pădurea Ceala, voluntarii „Youth in Action“, au putut descoperi ceea ce sute de mii de locuitori din zonă nici nu şi-au imaginat că există, în Luncă. Frumuseţile Luncii Mureşului fiind deosebit de bogate, sunt foarte  căutate de către străini, care vin des aici pentru a se reculege în mijlocul naturii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro