Stire

Primarul comunei Zăbrani e de negăsit - Zeci de milioane de euro ? pe apa s?mbetei

12.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Proiectul judeţului Arad intitulat „Sistem integrat de gestionare a deşeurilor”, care presupune atragerea a până la 30 de milioane de euro – este pus în pericol de către primarul comunei Zăbrani, Alexandru Siminaică, care nu a semnat încă aderarea la Asociaţia de dezvoltare intercomunitară – cea care se ocupă de realizarea proiectului.

Cei 77 de primari din judeţul Arad, la care se adaugă reprezentantul Consiliului Judeţean – au semnat în faţa notarului aderarea la aceast proiect. Deşi era mandatat de către Consiliul Local Zăbrani să semneze aceste document, edilul-şef al comunei – Alexandru Siminaică – este de negăsit. „Am sunat la primăria din Zăbrani, dar nu a fost de găsit. Am lăsat vorbă (în urmă cu cinci zile) să mă contacteze, dar fără niciun rezultat. Am sunat acasă la domnul primar Siminaică, dar mi s-a transmis – de către soţia acestuia, că este plecat la Arad şi că nu are telefonul mobil la el. Aştept să fiu contactat, iar ulterior domnul Siminaică să semneze documentul pentru care a fost împuternicit, astfel încât să nu fim în pericol de a pierde o finanţare serioasă pentru întreg judeţul” – spune, indignat de cele întâmplate, preşedintele Consiliului Judeţean Arad – Iosif Matula.

Proiectul presupune construirea unor staţii de colectare a deşeurilor, dar şi a gropilor ecologice, în mai multe locaţii de pe raza judeţului Arad. Ciudat este faptul că nici măcar preşedintele CJA nu poate să-l găsească pe primar. Dacă s-ar întâmpla vreo calamitate în comună, primarul ar fi inexistent. Gestul primarului Alexandru Siminaică este similar cu cel al omologului său din Chişineu-Criş, - Gheorghe Burdan - care nu a vrut să accepte, decât după sesizarea cazului în presă – aderarea la Masterplanul judeţului, ce viza alimentarea cu apă şi introducerea canalizării în judeţul nostru. Un alt proiect ce aduce milioane bune de euro către comunitatea locală. 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro