Stire

Patronul de la ?Gura Raiului?, A paralizat după ce a fost jefuit

13.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Patronul unei pensiuni de pe Valea Mureşului a rămas în doar câteva minute fără agoniseala strânsă cu greu în câţiva ani după ce una dintre angajate a fugit cu o borsetă plină cu 140 de  milioane de lei vechi.

Incidentul s-a petrecut în luna octombrie a anului trecut. Atunci Lenuţa Simona Roiu, din localitatea Dăneşti, judeţul Vaslui, s-a prezentat la pensiune sub pretextul că doreşte să se angajeze. Cum anunţul pentru angajare era prezent în toate ziarele, patronul, Ioan Gabor, nu s-a mirat deloc de cererea femeii. Aşa că a decis ca ea să rămână câteva zile în probă de lucru. „Am primit-o în perioadă de probă. Mi-a spus că are cinci copii şi mi-a fost milă de ea. Am crezut că vrea să muncească şi am vrut să o ajut. I-am pus la dispoziţie o mâncare caldă, un pat, un acoperiş deasupra capului şi ea ce a făcut? M-a jefuit. În urma şocului am făcut un preinfarct care    m-a lăsat semiparalizat pe partea dreaptă”, ne spune foarte supărat Ioan Gabor.

Se pare că inculpata l-a urmărit pe patron şi a văzut unde ţinea acesta borseta doldora de bani. Când bărbatul a adormit, a furat borseta şi a fugit. „Era vreo trei dimineaţa. M-am trezit că am auzit o maşină afară. E linişte pe aici. Se aude orice zgomot. Atunci am văzut maşina când pleca. M-am ridicat din pat şi am coborât la bucătărie unde am văzut că nu mai era nici geanta cu bani dar nici Lenuţa”, mai povesteşte domnul Gabor.

Femeia a fugit unde a văzut cu ochii. „Inculpata spune că a plecat cu un taxi de la Arad până la Iaşi. Se pare că a plătit peste 600 de lei pentru cursă. S-a sustras urmăririi penale şi a fugit pentru o perioadă de trei săptămâni în Italia. În tot acest timp i-a trimis lui Ioan Gabor un colet poştal în care se găseau borseta şi actele care fuseseră în ea. Însă fără nici un ban. Era şi un bilet în care femeia îşi cerea scuze pentru gestul său şi îi promitea păgubitului că îi va înapoia toată suma”, ne-a declarat Victor Giura, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.

Poliţiştii au reuşit ieri să o aducă pe inculpată la Lipova, unde aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Surse neoficiale spun că femeia susţine că ar fi luat acei bani ca să îşi întreţină cei şapte copii lăsaţi în grija bunicului matern. Însă se pare că aceasta nu şi-ar mai fi văzut copiii de ceva vreme, ei aflându-se acum în plasament. Se pare că nu este prima „scăpare” a femeii, ea fiind condamnată acum la închisoare pentru a cincia oară. Şi de fiecare dată acuzaţia a fost cea de furt calificat.

Întrebată de către judecător dacă este de acord cu măsura arestării preventive, inculpata a răspuns „îmi las soarta în mâinile instanţei”.

Femeia şi-a recunoscut fapta şi a declarat că îi pare rău pentru ceea ce a făcut. Însă acest lucru nu o scuteşte de pedeapsă. Deocamdată ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile şi riscă pedeapsa cu închisoarea între trei şi 15 ani.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro