Stire

S?npetru German - Ucigaş la doar 13 ani

14.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Criminalul tânărului de 16 ani, Sebastian Covaci, ucis în propria casă, a fost prins ieri. Însă anchetatorii au rămas fără cuvinte la vederea ucigaşului, acesta având doar 13 ani.

Vă reamintim că în urmă cu două zile un tânăr de 16 ani a fost găsit mort, într-o baltă de sânge, chiar de tatăl său. Cu toate că bărbatul a sunat imediat la 112, medicii nu  au mai putut face nimic pentru băiat deoarece acesta decedase în urmă cu câteva ore.

De la început, oamenii legii au bănuit că cel care i-a curmat zilele lui Sebastian era un prieten pentru că nu existau urme de intrare forţată în casă şi nici ale unui posibil jaf. Aşa că i-au luat la rând pe prietenii tânărului până când au reuşit să dea de Ghiţă Moroşan care, în cele din urmă, şi-a mărturisit îngrozitoarea faptă. Minor fiind, tânărul nu va putea răspunde penal pentru fapta sa. Acest lucru  l-a dărâmat pe Vasile Covaci, tatăl victimei, care a izbucnit: „Asta e moarte pentru moarte. Dacă legea nu îl pedepseşte, îl omor eu cu mâna mea ca să plătească pentru ce a făcut. Chiar dacă îmi petrec toate zilele după gratii”. Nici mama victimei nu a reuşit să îşi stăpâneacă lacrimile şi cuvintele tăioase: „Nu se poate ca un copil de 13 ani să îmi omoare băiatul. Singurul meu copil. Eu o să pot trece pe lângă el când ştiu că mi-a omorât copilul? Ce să fac acum? Să îl îngroape şi pe vinovat aşa cum îmi îngrop eu acum copilul”.

Tânărul criminal a reuşit să se stăpânească foarte bine după comiterea faptei, nici măcar părinţii lui nebănuind nimic. „Nu părea agitat să bănuiesc mai repede ce a făcut. Abia azi (n.r. ieri), cînd am auzit că nu a fost la şcoală şi am văzut că adidaşii îi erau uzi mi-am dat seama că ceva nu este în regulă”, a declarat Simion Moroşan, tatăl vinovatului.

Ieri după-masă, criminaliştii împreună cu procurorul Cristian Lazăr, s-au deplasat în localitatea Sânpetru German pentru efectuarea reconstituirii. Tatăl băiatului ucis a mers glonţ la părintele inculpatului şi, cu lacrimi în ochi, i-a arătat o fotografie cu imaginea unicului său copil. Ruşinat, tatăl ciminalului i-a răspuns: „Nu mă simt nici eu bine pentru ceea ce a făcut. Mi-e ruşine. Dar ce să fac? Că dacă îl cert aşa cum l-a omorât pe copilul ăsta, poate mă omoară şi pe mine în somn”. Copilul de doar 13 ani a reuşit să îşi îngrozească până şi propriul părinte prin fapta sa.

Criminalul povesteşte

În timpul reconstiturii, minorul a dat dovadă de multă stăpânire de sine şi le-a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat în acea zi cumplită. „Am venit dimineaţa, înainte să merg la şcoală, la Sebi. Îmi era dator cu 5 lei pentru că îi vândusem două pachete de ţigări Ronson. Am strigat la poartă dar nu a răspuns nimeni. Aşa că am plecat. Dar după ce am făcut vreo 20 de paşi, m-a strigat el. M-am dus înăuntru şi a început să urle la mine să îi fac rost de unde ştiu de aprindere pentru motorul său. I-am zis că nu am de unde şi atunci a început să mă bată. Mi-a dat numai cu picioarele în burtă. După aceea s-a pus pe pat şi a fumat o ţigară. Tot zicea să îi fac rost de aprindere. Eu iar i-am spus că nu am de unde şi atunci iar s-a ridicat şi m-a lovit. Apoi m-a strâns de gât şi atunci, de frică, i-am zis că o să fac rost de o aprindere de undeva. Apoi el s-a aplecat să arunce ţigara în sobă şi atunci eu am luat cuţitul de pe masă şi i     l-am înfipt în spate. El l-a scos, l-a aruncat şi apoi a picat pe jos. Eu atunci l-am luat de mâini şi i-am spus «Iartă-mă, te rog, iartă-mă» şi el mi-a spus să plec că mă omoară. Atunci am luat cuţitul de pe jos, l-am şters de amprente şi i l-am pus în mână ca să creadă lumea că s-a sinucis. Apoi am şters amprentele de pe toate clanţele uşilor, aşa cum am văzut în filme”. Aceasta este mărturia cutremurătoare a unui copil de doar 13 ani. Pe faţa sa nu se vedea nici o urmă de regret, parcă nici nu realiza ce faptă cumplită fusese în stare să săvârşească. Nici un gest nu trăda sentimente de vinovăţie.

După aproximativ două ore, anchetatorii, procurorii şi martorii au încheiat reconstituirea. Cumplita faptă fusese dezvăluită. Vecinii le cereau poliţiştilor să îl lase pe criminal toată viaţa după gratii însă pentru că are doar 13 ani, acesta poate scăpa nepedepsit. „Întrucât minorul nu a împlinit vârsta de 14 ani, acesta nu răspunde penal. Astfel că faţă de făptuitor se poate lua doar o măsură de siguranţă cum ar fi internarea într-un spital. În urma autopsiei s-a stabilit că victima a decedat în urma lezării cordului”, a declarat Cristian Lazăr, procuror criminalist.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro