Stire

Criminalul de 13 ani, nepedepsit

15.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Copilul de doar 13 ani care şi-a înjunghiat mortal un prieten, nu poate fi condamnat şi nici internat într-un centru de reeducare, pentru că legea nu permite tragerea la răspundere a minorilor cu vârsta mai mică de 14 ani. Localnicii din Sânpetru German nici nu vor să audă de o eventuală întoarcere a băiatului la şcoala din sat. Momentan, minorul a fost internat la secţia de neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean Arad pentru o evaluare de specialitate.

Se pare că tânărul suspectat de omor era în evidenţele secţiei de neuropsihiatrie de ceva vreme. Medicul care l-a tratat spune că băiatul avea tulburări de comportament, absenteism şcolar şi vagabondaj. În ceea ce priveşte comiterea faptei, copilul pare să fi fost influenţat de mai mulţi factori.

„Întrucât în prezent minorul nu a împlinit vârsta de 14 ani, el nu va răspunde penal pentru fapta sa, prin urmare fapta nu constituie infracţiune şi nu poate fi pedepsit. În cazul în care se va constata că minorul suferă de o afecţiune psihică, urmează a se propune internarea sa într-un institut de specialitate”, a declarat Cristian Lazăr, procuror criminalist.

Cînd au aflat că minorul ar putea scăpa fără nici o pedeapsă, localnicii s-au cutremurat. Sunt foarte speriaţi şi nu acceptă în nici un caz ca Ghiţă să se întoarcă la şcoală, alături de copiii lor.

Deocamdată, copilul va rămâne internat la spital, la secţia de neuropsihiatrie, pentru evaluare. În funcţie de rezultat, anchetatorii îi vor decide soarta. Însă este exclus ca băiatul să fie pedepsit în vreun fel.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro