Stire

Dramă la doar doi ani şi jumătate, Un c?ine la muşcat de cap

19.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Un copilaş de doar doi ani şi jumătate a fost muşcat de cap de un câine lăsat liber pe stradă. Cumplitul incident s-a petrecut la finele săptămânii, în localitatea arădeană Sântana.

În prima fază, copilul a fost transportat la dispensarul din localitate. Însă, pentru că băieţelul era în stare critică şi avea muşcături la nivelul capului de aproape 2 centimetri,  medicul de acolo l-a trimis imediat la Arad. O ambulanţă de la Arad a fost chemată la faţa locului. Medicii i-au acordat imediat primul ajutor copilului, după care l-au transportat la spital pentru o intervenţie medicală de urgenţă. Ajuns la UPU Pediatrie, micuţul i-a uimit pe medicul şi asistentele care l-au tratat, aceştia rămânând stupefiaţi de agresivitatea cu care a fost atacat copilul.

În tot acest timp, vecinii micuţului s-au revoltat auzind de cumplita întâmplare. Aceştia spun că nu este prima dată când câinele respectiv atacă un copil. Acum toţi sunt speriaţi, nu mai au curajul să îşi lase copiii pe stradă de frica patrupedului.

Pe de altă parte, stăpânul animalului, un bărbat de 26 de ani, se apără şi spune că nu vrea să răspundă pentru câine. Recunoaşte însă că animalul este foarte agresiv dar spune că nu are nici o soluţie prin care să evite întâmplările de genul acesta. „Stăpânul animalului a fost identificat iar în funcţie de zilele de internare, potrivit certificatului medico-legal, acesta ar putea fi tras la răspundere penală pentru nesupravegherea câinelui care a rănit o persoană sau, şi mai grav, pentru vătămare corporală din culpă. Deocamdată a fost sancţionat contravenţional cu suma de 100 de lei.”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Micuţul a rămas internat la Spitalul Cinic Judeţean Arad, secţia de terapie intensivă. Cu toate că starea lui s-a ameliorat, medicii spun că va rămâne cu sechele şi traume, mai ales că urmele colţilor animalului vor rămîne pe faţa copilului, pentru toată viaţa. Sătenii localităţii Sântana speră că până la urmă se vor sesiza şi poliţiştii şi vor lua unele măsuri, însă înainte să se petreacă o altă tragedie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro