Stire

?n comă după o ?nghiţitură de... apă

19.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Un băieţel de doar un an şi trei luni din Sântana a ajuns în comă la spitalul din Arad. Totul s-a petrecut după ce copilul a băut apă din fântâna aflată în curtea casei. Medicii au stabilit că micuţul a fost intoxicat cu nitriţi.

Lăsat câteva minute nesupravegheat, copilul a băut apă din fântâna din curte. Nimeni nu se gândea că ar fi vreo problemă în condiţiile în care mama băiatului spune că i-a mai dat micuţului să bea din apa pe care ea o foloseşte zilnic la gătit. Însă femeia s-a speriat foarte tare în momentul în care a văzut că băiatul se învineţeşte brusc. Imediat şi-a luat copilul şi a fugit la dispensarul din Sântana. De acolo însă, ea a fost trimisă cu ambulanţa la Arad, la UPU.

Medicul de la spital l-a consultat şi a stabilit că băieţelul de doar un an şi trei luni este într-o stare foarte gravă şi necesită internarea imediată.

În tot acest timp, localnicii au aflat de cele întâmplate şi au împrăştiat vestea în orăşel cum că apa din fântâni ar putea fi foarte periculoasă pentru ei şi pentru familiile lor.

Mulţi nu mai folosesc de câţiva ani apa din fântâni pentru că în Sântana există canalizare. Cei care nu îşi permit însă acest lux, trebuie să gătească şi să consume tot apa din fântâni. „Poate mai sunt câţiva care consumă apă din fântâni la mâncare. Dar eu aşa ştiu că trebuie dusă la analize înainte de consum. Nici măcar să gust apa asta nu  am avut curajul”, spune o localnică.

Specialiştii avertizează că apa de fântână, neverificată, poate constitui un pericol foarte mare pentru cei care o consumă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro