Stire

Studiu la nivelul Centrelor Universitare

20.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Centrul Euroregional pentru Democraţie (CED) are plăcerea să vă invite Miercuri, 21 mai 2008, ora 15.00, la conferinţa de lansare a rezultatelor studiului efectuat în cadrul proiectului Guvernare responsabilă în învăţământul superior: proiect de promovare a principiilor bunei guvernări în universităţile de stat din Centrele Universitare Arad, Cluj şi Timişoara. Evenimentul se va desfăşura la Hotel Timişoara, Str. Mărăşeşti 1-3, sala Londra.

Studiul a fost aplicat la nivelul Centrelor Universitare Arad, Cluj şi Timişoara cu scopul de a identifica tipurile de mecanisme de luare a deciziilor în mediul academic la nivelul conducerii universităţilor, facultăţilor, direcţiilor administrative şi organizaţiilor studenţeşti. Rezultatele cercetării vor susţine implementarea unui stil decizional mai transparent şi mai participativ în universităţile incluse în cercetare.

Studiul a fost realizat de ISRA Center Marketing Research din Bucureşti în perioada 31 martie – 15 mai 2008.

La conferinţă au fost invitaţi membri ai comunităţii academice din Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad şi Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, studenţi şi membri ai ligilor şi organizaţiilor studenţeşti/ de tineret.

 

Guvernare responsabilă în învăţământul superior este o iniţiativă prin care se urmăreşte definirea şi implementarea unui cadru general de guvernare responsabilă, transparentă şi eficientă pentru procesele de luare a deciziilor şi management al educaţiei, inclusiv managementul diversităţii culturale, în centrele universitare Arad, Cluj şi Timişoara. Proiectul este derulat în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad şi cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, prin programul PHARE 2005 Consolidarea democraţiei în România, Componenta 2 - Democraţie, drepturile omului, statul de drept, independenţa justiţiei şi lupta împotriva corupţiei.

 

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la: Centrul Euroregional pentru Democraţie, Str. Semenic nr. 10, Tel: 0256 221471, 0356 401139, E-mail: imihaies@regionalnet.org (Ilona Mihăieş, manager proiect), cbalint@regionalnet.org (Cătălin Balint-Codrean, coordonator proiect), Web:

www.integritate.ro/guvernareresponsabila.

 

Pentru eventuale informaţii şi sesizări legate de proiectele Phare contactaţi cfcu.PHARE@mfinante.ro. 

 

fashiondays.ro