Stire

Blocaj pe DN 7 - Un microbuz s-a... spulberat de un tractor

21.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Cozi de peste zece kilometri şi nervi întinşi la maxim. Totul s-a întâmplat ieri pe DN 7, după ce un accident rutier a blocat circulaţia pe şoseaua Pecica-Nădlac. Câteva ore bune după incident, traficul rutier în zonă a fost serios îngreunat.

Un microbuz de transport persoane înmatriculat în Arad se îndrepta spre Vama Nădlac. Înăuntru se aflau opt pasageri din Iaşi care abia aşteptau să ajungă în vamă pentru a-şi putea continua călătoria la muncă, în Budapesta. Patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier. Totul s-a petrecut la ieşirea din localitatea Pecica. La un moment dat în faţa microbuzului circula un tractor cu remorcă. Şoferul utilajului a semnalizat stânga, a încetinit şi, dintr-o dată a fost aruncat într-un copac de pe marginea şoselei. Când a privit în spatele lui a văzut că şoferul microbuzului care, după spusele martorilor, avea o viteză foarte mare, nu a mai reuşit să frâneze şi a intrat din plin în remorca tractorului. Impactul puternic a aruncat microbuzul în afara şoselei. „Veneam din Pecica şi am vrut să intru pe drumul din partea stângă după buşteni. Am semnalizat şi apoi am încetinit dar veneau TIR-uri din sens opus şi nu am putut trece. Deodată am simţit că zbor, a fost ca în filme. Noroc că m-am ţinut tare de volan şi nu am păţit nimic. Dar dacă venea un TIR din sens opus mă spulbera. Şoferul microbuzului avea viteză fantastic de mare, nu a mai reuşit să opească şi s-a băgat ca nebunul în remorcă. Totul s-a întâmplat în câteva fracţiuni de secundă. Nici acum nu îmi dau seama bine de ce am păţit”, ne-a declarat Ioan Covaci, în vârstă de 57 de ani, şoferul tractorului implicat în accident. Încă şocat de fulgerătorul spectacol ce i-a fost dat să-l vadă, bărbatul se tot mira că încă mai este în viaţă.

Însă pe partea celalată a şoselei patru persoane aveau nevoie de îngrijiri medicale. Cei de la descarcerare au intervenit pentru scoaterea lor din microbuz, după care medicii de pe cele trei ambulanţe sosite la locul incidentului le-au acordat primul ajutor. „Echipajul de la descarcerare a intervenit pentru a scoate din microbuz un bărbat de 53 de ani, care avea picioarele prinse sub bordul maşinii”, a declarat Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al ISU Arad. Victimele au fort transportate de urgenţă la spital însă, până la urmă, nici una nu a rămas internată.

Surse din cadrul Poliţiei spun că, din primele cercetări, principala cauză a evenimentului rutier este nepăstrarea distanţei în mers. Însă cercetările continuă pentru stabilirea exactă a împrejurărilor în care s-a petrecut accidentul.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro