Stire

Chirilă, posibil acţionar la UTA

21.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Nici până la această oră, Nicolae Bara nu şi-a confirmat rămânerea la UTA sau configuraţia noului acţionariat al clubului, menţinând un oarecare suspans în rândul fanilor arădeni.

 

Situaţia rămâne incertă pentru simplul fapt că încă se poartă negocieri cu posibilii viitori investitori, unul dintre ei putând fi chiar antrenorul Ionuţ Chirilă. „Deocamdată, nu vreau să comentez în nici un fel această supoziţie, însă în momentul în care vom bate lucrurile în cuie vom face totul public. Nu va mai dura mult această aşa-zisă incertitudine, fiindcă riscăm să intrăm în criză de timp şi nu ne permitem acest lucru.” - ne-a declarat tehnicianul „textiliştilor”, care are posibilitatea financiară să deţină un pachet de acţiuni la gruparea fanion a orasului.

Tânjeşte după Atletico

De când a preluat destinele echipei fanion a Aradului, Ionuţ Chirilă şi-a exprimat intenţia de a întinerii masiv echipa şi în acest sens a avut câteva acţiuni de scouting în special la meciurile în care au fost implicaţi jucători de la Atletico Arad. Tehnicianul „Bătrânei Doamne” i-a urmărit pe fotbaliştii născuţi în anii 1990 şi 1991 cu ocazia partidelor disputate de Gloria pe teren propriu, dar a luat parte la un turneu la Budapesta în care a fost angrenată o grupă a „galben-negrilor”. Trăgând linie, Chirilă a anunţat că va chema 5-6 fotbalişti de la Atletico în pregătiri cu UTA, printre cei remarcaţi fiind Toc, Chindriş, Popa, Tău, Purece, Ţucudean şi Sălăjan.

Pe de altă parte, Ionuţ Chirilă regretă mult greşelile făcute în trecutul apropiat de conducerea UTA-ei. La emisiunea televizată „UTA 100%”, de pe Info TV, managerul clubului Atletico, Alexandru Meszar, a mărturisit că antrenorul „textiliştilor” i-a atras atenţia într-o convorbire telefonică patronului Nicolae Bara că s-a greşit mult la nivel managerial în momentul în care jucători ca Dumitru Copil şi Richard Filaret au fost scăpaţi printre degete în favoarea echipelor scoţiene, Hearts, respectic Celtic Glasgow. Regretul este cu atât mai mare cu cât acelaşi Meszar a mai precizat că cei doi fotbalişti ar fi trecut în curtea „Bătrânei Doamne” pe gratis, urmând ca echipa emblemă a Aradului să se revanşeze de abia după ce jucătorii ar fi confirmat şi ar fi devenit certitudini la UTA.

În prezent, Clubul Atletico e deschis la o colaborare cu gruparea „textilistă”, mai ales că managerul Meszar împărtăşeşte ideile antrenorului Ionuţ Chirilă, cu o singură precizare. „Din păcate, mi-e greu să cred că în acelaşi sezon se poate vorbi atât de reconstrucţie, cât şi de promovare, la UTA.” - a punctat Meszar.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: S. A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro