Stire

Dekany - florar sau sforar?

22.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Scriem aceste rânduri într-o zi de mare sărbătoare creştină. Din respect pentru memoria Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena am fi vrut să oprim, măcar pentru o zi, prezentarea celor mai flagrante minciuni şi năravuri din această campanie electorală. Am fi vrut să-l lăsăm în pace pe domnul Dekany, dar nu ne-a lăsat el. Aflând că ne-am interesat de „botezul” lui la Biserica Reformată a sunat-o imediat pe colega noastră şi-a întrebat-o, vizibil iritat, de ce o interesează subiectul.

Apoi, a sunat şi la redacţie, dar nu pentru amabilităţi şi nici ca să-i felicite pe colegii Constantin sau Elena...

Nu a reuşit să ne intimideze, în schimb a reuşit să ne întărească convingerea că multe mai trebuie spuse despre dânsul.

Multe întrebări, acelaşi răspuns: Dekany

Suntem în continuare surprinşi de cele ce aflăm din interesanta lectură a declaraţiei de avere, a declaraţiei de interese şi a CV-ului domnului Dekany. Foarte scrupulos când este vorba de alţii, domnul Dekany este nepermis de superficial cu propria-i persoană.

Prima întrebare la obiect:

De ce nu este trecută în declaraţia de interese calitatea sa de asociat la firma DIRECT PLUS TV SRL?

Întrebări care răspund la întrebarea de mai sus:

Pentru că această firmă are obiectul de activitate principal „activităţi de radio şi televiziune”?

Pentru că acţionarul principal (şi) al acestei firme este Mărioara Lizica Mihuţ sau pentru că o altă acţionară este Edita Buş, care este şi administratorul firmei?

Precizare:

Pentru cei care nu ştiu, Mărioara Lizica Mihuţ este ex-rectoriţa

Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, Universitate la care prestează ca lector însuşi Tiberiu Dekany, iar Edita Buş este sora unui cunoscut interlop arădean, aflat momentan în stare de arest în Austria.

Ne pare rău că l-am enervat pe candidatul Dekany, dar tot vom lansa a doua întrebare la obiect:

Omisiunea din declaraţia de interese are vreo legătură cu binecuta sa plăcere a turismului transcontinental?

Întrebări care răspund la întrebarea de mai sus:

Este adevărat că aţi vizitat Brazilia împreună cu partenera dvs.de afaceri Mărioara Lizica Mihuţ?

Cine a plătit factura acestei excursii?

Este adevărat că, împreună cu aceeaşi parteneră de afaceri, Mărioara Lizica Mihuţ, aţi vizitat Israelul?

De ce vorbiţi atât de puţin despre această excursie?

Oare, pentru că aţi fost dezbrăcat „la piele” de vameşii israelieni la intrarea în ţară?

Ce suspiciuni aveau vameşii în ce vă priveşte? Din câte am reuşit noi să aflăm, sunteţi singurul cadru universitar pus într-o asemenea situaţie de vameşii israelieni...

A treia întrebare la obiect:

Are vreo legătură omisiunea de a declara participaţia, alături de acţionarele Mihuţ şi Buş, la firma DIRECT PLUS TV SRL cu vigilenţa vameşilor israelieni?

Dekany. Pentru Arad sau pentru Sf. Gheorghe?

Iubitorii sportului din Arad ştiu că ieri s-a disputat ultimul meci al finalei Campionatului de bachet feminin, între BC ICIM Arad şi echipa Liceului Mikeş Kelemen din Sf. Gheorghe. Nu intrăm în amănunte pentru că nu vrem să le luăm...pâinea de la gură colegilor de la sport. Aparent, între candidatul universitar Dekany şi acest meci nu este nicio legătură. Şi totuşi, se pare că există o legătură care nu prea îi face onoare domnului Dekany.

Întrebare pur şi simplu:

Este adevărat că aţi vrut să reţineţi 25 de locuri pentru această finală, dar numai în zona alocată galeriei echipei din Sfântul Gheorghe?

Precizare: Pentru galeria echipei oaspete au fost reţinute 40 de locuri şi se pare că erau insuficiente...

Harnic dar risipitor

Domnul Dekany nu ratează nicio ocazie pentru a spune cât de mare şi timpurie este pasiunea lui pentru flori. „Mie mi-au plăcut din totdeauna florile.

Am crescut cu ele, le-am cultivat, le-am îngrijit, ca pe la 12 ani să ajung să le şi vând. La 14 ani eram deja înregistrat la Finanţe cu declaraţie de impunere, fapt care îmi permitea să vând flori legal. Poate unii nu vor înţelege această pasiune, dar vreau să vă spun că eu înţeleg viaţa, cu tot ce se întâmplă în ea, ca pe o floare. Asemeni florii, viaţa trebuie să o meriţi, să o îngrijeşti, să o admiri, să o preţuieşti, pentru că vine timpul să se ofilească şi...”etc., etc., etc.

Ce să mai zicem noi despre declaraţia la care face referire florarul Dekany?

După cum s-a văzut dânsul este destul de aproximativ în decraţii oficiale care îl privesc direct, aşa încât n-ar fi exclus ca declaraţia aceea să fi fost înregistrată când altcineva avea 14 ani, nu Dekany...

Altceva voiam însă să spunem, normal, tot sub forma unor întrebări.

Cum se face, oare, că o pasiune atât de timpurie şi de puternică pentru flori nu s-a materializat în meserie?

Oare de ce niciuna din cele 3 (trei!!!) facultăţi pe care le-a terminat dl. Dekany nu are legătură cu florile? Sunt atâţia arădeni, mai puţin pasionaţi de flori ca dânsul, care au absolvit  Facultatea de Horticultură din Timişoara...

N-are rost să ne mai întrebăm nimic în legătură cu studiile universitare ale dlui. Dekany. Prea le-a făcut la „foc automat”, unele poate chiar prin desele lui peregrinări intercontinentale alături de ex-rectoriţa Mărioara Lizica Mihuţ.

Întrebare de final

Cum se face că, deşi lucrează de la vârsta la care alţi copii se joacă cu păpuşile, n-a reuşit să adune nimic? Sau, să fie încă o omisiune, de data asta în declaraţia de avere, imaculată ca un trandafir fără spini?

Sau, este un risipitor nesăbuit? Păi, atunci, fără supărare, ce să caute în fruntea primăriei?

Nu ne rămâne decât să sperăm că măcar acet material l-a înţeles. Din cel de ieri nu a înţeles aproape nimic de vreme ce a spus la Info Tv că am fi avut ceva cu originea sa. Greşit înţeles domnule Dekany: nu am avut nimic cu originea dvs. etnică sau cu convingerile dvs. religioase. Am avut doar cu faptul că aţi minţit arădenii în aceste probleme. Chestiune de caracter. Al dvs.

Pagină realizată de Mirela Grec şi A.D.Verescu

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro