Stire

Baschetul feminin arădean, la putere

23.05.2008 ⋅ 0 comentarii

După titlul cucerit de fetele de la Şcoala Gen. „N. Bălcescu” la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar a venit rândul senioarelor de la B.C. ICIM Arad să jubileze pentru obţinerea celui de-al 7-lea titlu din istoria clubului.

Un triumf remarcabil, trebuie să recunoaştem şi să ne scoatem şapca în faţa minunatelor fete care au alcătuit team-ul câştigător al sezonului 2007-2008: Sheena Moore, Dragana Zoric, Alicia Gladden, Suzana Milovanovic, Marija Kovacik, Ildiko Nagy, Anita Meszaros, Bianca Drăguş-Urban, Eniko Tarţa, Daniela Bucică, Elisabeth Pavel, Ozana Mărginean şi Alexandra Uiuiu (absentă de la ulti-mul meci din cauza examenului de bacalaureat). Toate au dat dovadă de tărie de caracter, lucru care nu se poate spune din păcate şi despre antrenorul lor, Adrian Budurean. Dar, cine ştie, la vremuri noi poate vin şi antrenori noi. Ar fi benefic să asistăm la o schimbare la nivelul băncii tehnice de la ICIM pentru că şi la case mai mari se mai întâmplă ca echipa câştigătoare să sufere unele modificări. E grav ca un tehnician al unei echipe proaspăt campioane să nu ştie să savureze din şampania victoriei şi să încerce prin tertipuri ieftine să se răzbune fără motiv întemeiat pe câţiva ziarişti, stricând o conferinţă de presă în mod absurd şi ruşinos. Dar să revenim la chestiuni importante şi să acordăm „Cezarului ce-i al Cezarului”: pentru al 7-lea titlu din vitrina cu trofee, pe lângă artizanele din teren merită felicitări şi mulţumiri întreg colectivul tehnic şi administrativ, de la maseurul echipei până la preşedintele clubului, ing. Ioan Faur. Şi să nu uităm de publicul de nota 10 din Arad şi nici de prilejul de a o felicita în mod special pe Bianca Urban, fostă Drăguş, (foto) pentru rara performanţă de a cuceri 10 titluri de campioană de-a lungul carierei, cu două formaţii, ICIM Arad şi Livas Târgovişte. Bravo Bia şi la mai multe trofee!

Titlul de anul acesta succede celor din anii 1994, 1998, 1999, 2000, 2001 şi 2006. El salvează practic un sezon secetos pentru sportul arădean, ca performanţe, la nivelul sporturilor de echipă.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Puscuta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro