Stire

La doar 14 ani, Beat la volan

02.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Un băiat de doar 14 ani a fost depistat de poliţiştii arădeni după ce consumase băuturi alcoolice în cantităţi destul de mari pentru un copil de vârsta lui. Băiatul se afla la volanul unui autoturism cu care s-a oprit, mai târziu, într-un stâlp.

Incredibilul incident s-a produs sâmbătă în jurul orei 7.00 dimineaţa, la intersecţia unui supermarket din Cartierul Micălaca iar minorul a fost oprit în trafic de două ori de oamenii legii. Prima dată copilul a fost testat cu etilotestul. „A fost chemată sora băiatului căreia i-au fost înmânate cheile autoturismului şi i s-a spus să nu i le mai dea. A fost testat şi cu etilotestul, rezultatul alcoolemiei fiind de 1,59“, ne-a declarat inspector de poliţie Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.  Băiatul s-a certat cu sora sa, a reuşit să urce la volan şi a gonit nebuneşte pe străzile oraşului. La numai o oră de la prima întâlnire cu rutieriştii,  minorul a făcut-o lată. A avariat un autobus, în care se aflau mai mulţi călători şi încă două autoturisme care aşteptau la semafor.

Şoferii autoturismelor avariate au rămas şocaţi când l-au văzut pe cel de la volan. Şocaţi au fost şi medicii de la Urgenţe unde copilul a fost dus când au realizat că şoferul beat nu are mai mult de 14 ani. „Un copil de 14 ani a fost adus dimineaţă, după ce a consumat doi litri de alcool. Nu ne-am mai întâlnit cu un asemenea caz. Un copil inconştient la 14 ani să facă aşa ceva...”, a declarat Florica Hajdu, medic specialist UPU Arad.

Luat la întrebări de către poliţişti, minorul le-a răspuns foarte liniştit şi deloc deranjat de vâlva provocată, că este adevărat că a consumat un flacon de doi litri şi o doză de bere.

Din primele cercetări ale poliţiştilor, copilul se pare că provine dintr-o familie dezorganizată. Mama băiatului a părăsit familia, iar tatăl său este plecat din oraş, la muncă. Copilul locuieşte cu sora sa, şi ea minoră.

„Băiatul nu răspunde penal pentru faptele sale, el neavând încă 14 ani şi nici buletin de identitate”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro