Stire

Somaţii false ?n numele primăriei

02.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Prima zi după campania electorală a provocat  în municipiul Arad un mare scandal. Totul a pornit de la  câteva sute de afişe lipite pe garaje în toate cartierele oraşului.

,,În noaptea de vineri spre sâmbătă, persoane necunoscute au lipit sute de afişe pe garajele din mai multe cartiere, prin care proprietarii sunt somaţi, în numele Primăriei Municipiului Arad,  să-şi dezafecteze construcţiile de pe domeniul public. Aceste somaţii sunt falsuri absolute şi rugăm cetăţenii să nu ţină cont de ele”, declară Corina Drăghici, purtător de cuvânt Primăria Arad.  Prin mesajul afişelor nu se cerea doar demolarea garajelor. Unele din ele cuprindeau mesaje privind creşterea taxelor şi impozitelor. Acest gen de afişe au fost lipite la intrările în blocurile din Micălaca, Vlaicu şi zona centrală (,,înştiinţări privind modificări ale taxelor şi impozitelor locale”).

Semnături false

Mai mult de atât afişele purtau antetul fals al Primăriei Arad, precum şi semnăturile false ale primarului Gheorghe Falcă şi viceprimarului Tiberiu Dekany. Pentru ca totul să pară real, cei care au fost în spatele acestei acţiuni au invocat  şi  Hotărâri ale Consiliului Local Municipal care nu există. ,,Primăria Municipiului Arad nu a emis astfel de documente. Numerele de înregistrare şi Hotărârile CLM invocate nu există, iar semnăturile primarului şi viceprimarului care apar pe aceste înştiinţări sunt falsificate”, mai afirmă Corina Drăghici.

Plângere impotriva autorilor 

Reprezentanţii Primăriei Arad au  depus (sâmbătă) plângere la poliţie. Prin aceasta speră că în cel mai scurt timp cei care au comunicat falsuri în numele primăriei să fie pedepsiţi conform legii. Dacă vor fi prinşi, cei vinovaţi vor fi acuzaţi de uzurparea de calităţi oficiale, fals şi uz de fals. Aceste infracţiuni pedepsindu-se cu închisoarea.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro