Stire

Scandal electoral la ?Csiki?

02.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Secţia de votare nr. 88, din incinta Liceului „Csiki Gergely”, a generat ieri un adevărat scandal electoral care a reunit interesele mai multor partide. Două au fost problemele care au iscat controverse. Primul aspect este legat de faptul că preşedinta secţiei de votare, angajată a Primăriei, a convins majoritatea membrilor secţiei să semneze procesele verbale în alb.

A doua problemă a fost legată de trei buletine de vot în plus înmânate unor alegători. Neregulile au fost constatate din timp şi s-a trecut la remedierea lor însă acest lucru nu a avut loc conform tuturor prevederilor legale, după cum a considerat reprezentantul Alianţei PNL-PNŢCD, Cosmin Galu. Mai mult, la faţa locului a fost convocată o inedită conferinţă de presă la care, alături de reprezentanţii Alianţei au fost de faţă şi reprezentanţi ai PC, PSD pentru ca în final să vină şi câţiva reprezentanţi ai PD-L, partid pus la colţ de ceilalţi.

Acuzele privind cele trei buletine de vot au fost că acestea ar fi fost înmânate de reprezentantul PD-L, dar Ovidiu Moşneag, în apărare, a precizat că fiecare buletin a fost al altui partid. Explicaţia sa însă nu a convins pentru că, în urma acestui incident, coaliţia ad-hoc formată a declarat că va sesiza forurile competente (BEM, care fusese deja sesizat, fără vreun efect, BEJ şi chiar BEC), solicitând în prima fază schimbarea preşedintei secţiei de votare şi chiar închiderea secţiei. Dorel Popa, candidatul PC pentru Primărie, a fost extrem de vehement. „Aşa cum au condus patru ani, aşa se comportă şi acum, adică ilegal”, a acuzat Popa. Reprezentanţii partidelor au perturbat activitatea secţiei de votare, căutând explicaţii din partea preşedintei şi încercând să-şi impună punctul de vedere în timp ce mulţi cetăţeni care doreau să voteze se strecurau cu dificultate în secţie. Până la urmă mare parte dintre cei prezenţi s-au retras. Teodora Hotăran (PSD) a amintit chiar de posibilitatea cererii anulării alegerilor, pentru că asemenea incidente, după cum a constatat, s-ar fi repetat la multe secţii de votare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro