Stire

?ncă patru ani portocalii - Falcă şi Ioţcu au c?ştigat alegerile

02.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Centrul Aradului a fost aseară în sărbătoare. Încă înainte de ora 21, presimţind parcă succesul, zeci de persoane, cu eşarfe sau tricouri portocalii, au început să se adune pe platoul din faţa Palatului Administrativ.

Nu a trecut mult şi la sediul    PD-L au început să vină primele rapoarte de la secţiile de votare din municipiu dar şi de la unele secţii din judeţ. Ceea ce la început a fost doar o dorinţă a început să prindă conturul unei certitudini, cu fiecare secţie care anunţa rezultatul:    Gheorghe Falcă s-a impus detaşat, încă din primul tur, în competiţia cu valoroşii săi adversari. În ce-l priveşte, Falcă s-a lăsat destul de mult aşteptat dar când a apărut, a ieşit imediat în faţa alegătorilor, însoţit de preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, de candidatul partidului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul Nicolae Ioţcu, de deputatul Constantin Traian Igaş şi de alţi lideri ai PD-L Arad. Falcă a mulţumit arădenilor şi a subliniat rolul echipei în acest succes care se conturează tot mai bine, pe măsură ce alte şi alte localităţi raportează că au câştigat din primul tur primăriile. La ora închiderii ediţiei, lista acestora încă nu era completă dar se poate afirma că, măcar din acest punct de vedere, PD-L poate fi deja considerat partidul cu cele mai bune rezultate la alegerile locale din judeţ.

Pentru că o victorie, chiar neoficială, trebuie sărbătorită cum se cuvine, miezul nopţii a fost întâmpinat în faţa Primăriei prin focuri de artificii. „Sunt primul primar care   şi-a confirmat mandatul după Revoluţie dar şi primul primar ales în Arad din primul tur”, şi-a sintetizat Gheorghe Falcă victoria. Acesta ne-a declarat în exclusivitate: „Oamenii din Arad  au demonstrat că sunt europeni, au apreciat munca unui primar şi au dezavuat  atacurile murdare ale domnilor Dekany, Popa, Căprar, Edeleni. Cetăţenii au demonstrat că iubesc mai mult Aradul decât cei ce l-au murdărit.”

Deşi încă nu se poate avansa procentajul exact cu care Gheorghe Falcă a câştigat, se estimează că a adunat între 65-70 la sută din opţiunile alegătorilor prezenţi la urne. Au fost secţii de votare din municipiu în care Gheorghe Falcă a adunat chiar şi 95 la sută din voturile valabil exprimate, conform datelor transmise de reprezentanţii PD-L în secţiile respective.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro