Stire

C?t nu s-au aşteptat - Consiliu local portocaliu, la Şagu

03.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Alegătorii din Şagu au făcut o surpriză candidaţilor PD-L pentru consiliul local. Duminică, peste 90 la sută dintre cei care au votat la Şagu au optat pentru candidaţii „portocalii”. Situaţia a luat prin surprindere organizaţia locală a PD-L care nu şi-a imaginat că va obţine un scor atât de tranşant. Totodată, la Şagu primarul a fost ales din primul tur, în  persoana Emiliei Brăneţ, care şi-a reconfirmat mandatul.

De când mă ştiu sunt aici

Emilia Brăneţ lucrează în Primărie de când se ştie. A fost la început contabilă, pentru a ajunge la Revoluţie viceprimar apoi, după o pauză de doi ani, când în România nu au mai existat viceprimari de comune, plus alţi câţiva ani la o societate comercială, a revenit în Primărie tot la Contabilitate. „În 2004 am hotărât să candidez fără un program precis. La Şagu nu s-a făcut până atunci nimic şi mi-a fost frică să promit ceva. Credeam că nu se poate face. Dar s-a putut”, spune acum primăriţa din Şagu. Şi, în doar patru ani, a introdus canalizare, a făcut o şcoală şi o grădiniţă nouă, a renovat căminele culturale din toate satele comunei, a reparat drumuri, a antamat o finanţare pe fonduri structurale. Şi enumerarea poate continua.

Nici noi nu am, crezut

Duminică, la Şagu au concurat cinci partide: PD-L, PSD, PNG, PNL şi PC plus un candidat din partea PNŢCD pentru consiliul local. Fiecare cu speranţele şi aşteptările lui. Localnicii s-au prezentat în număr mare la vot şi au ales aşa cum au crezut ei că este bine. Şi a ieşit, în urma numărării voturilor, un procent de peste 90 la sută PD-L. „Nu ne-am aşteptat. Ar fi trebuit să avem toţi cei 13 consilieri, ar a fost o problemă. Pe locurile peste 13 şi la rezerve avem incompatibili care au umplut lista pentru că nu am crezut că vom avea atâţia consilieri”, spune Emilia Brăneţ. Culmea este că PD-L a cedat un post de consilier pentru un liberal căruia îi lipseau doar câteva voturi pentru a-l obţine. Ioan Hedrea, consilier local PD-L, spune: „Mergeam pe şapte consilieri”. Despre rezultatul votului, consilierul crede că a venit firesc: „Este un record. Este activitatea de patru ani a primarului, a consiliului local şi eficienţa muncii în echipă în această perioadă s-a văzut în rezultatele la vot”, mai crede Ioan Hedrea.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro