Stire

Garda Financiară a dat iama ?n... nereguli

04.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Abia a revenit  acasă comisarul-şef al Gărzii Financiare Arad, că au început să curgă amenzile pentru agenţii economici. Numai de la finele săptămânii trecute şi până în prezent, comisarii din punctul de trecere a frontierei Nădlac şi cei care îşi desfăşoară activitatea în municipiu au depistat şi sancţionat trei firme care, sub o formă sau alta, au făcut abstracţie de limitele legalităţii.

Ţigări nemarcate în Arad

O amendă însumând 100.000 de lei , marfă confiscată şi activitate oprită pentru o lună de zile. Acesta a fost preţul pe care asociaţia familială San a trebuit să îl plătească după ce comisarii Gărzii Financiare au găsit  la sediul de pe strada General Traian Doda, 14.460 de pachete de ţigări nemarcate. Solicitarea în urma căreia ţigările au fost găsite a venit din partea Serviciului Teritorial DNA din Timişoara.

Banane şi whisky la Nădlac

Alte două firme, una din Brăila şi cealaltă din Bucureşti, au fost descoperite de comisarii care monitorizează traficul de mărfuri în punctul de trecere a frontierei Nădlac în timp ce încercau să introducă în ţară mărfuri fără acte. În ambele cazuri, acţiunile de control ale Gărzii Financiare au fost dispuse de Comisariatul General. Un număr de 66 de sticle de whisky, valorând circa 700.000 de lei, nemarcate necorespunzător sau având timbre spaniole au fost confiscate luni societăţii comerciale Moniaco din Brăila. Marfa încărcată într-o utilitară nu a mai ajuns la destinaţie, iar firma s-a ales şi cu o amendă contravenţională de 30.000 de lei. În aceeaşi zi, SC Alatriste Cons SRL, din Bucureşti, cu sediul social expirat şi fără drept de a comercializa legume şi fructe, a încercat să aducă în ţară prin acelaşi punct de trecere a frontierei, 19.500 de kilograme de banane verzi, într-un autotren înmatriculat în Ungaria. De această dată, amenda a fost de 20.000 de lei, valoarea estimată a capturii fiind de 60.000 de lei. Referindu-se la neregulile depistate, Sorin Cirţi, comisarul-şef al Gărzii Financiare Arad, spune că va continua, prin toate mijloacele, acţiunile de depistare şi sancţionare a firmelor care nu respectă legea.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro