Stire

A re?nceput Programul Rabla

04.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad au anunţat reînceperea Programului Rabla. Astfel, în data de 30 mai Comitetul de Avizare al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) s-a întrunit, la sediul AFM pentru a valida lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi ai acestora, care vor participa anul acesta în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

Tot în aceeaşi şedinţă s-a stabilit şi numărul de autoturisme, precum şi suma alocată pentru fiecare producător validat, în parte, prin aplicarea unui coeficient de proporţionalitate obţinut din raportul dintre suma alocată şi suma totală solicitată. „Obiectivul acestui Program vizează diminuarea poluării prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi, proprietate a persoanelor fizice. Astfel, anul acesta 40.000 de cetăţeni au posibilitatea să-şi înlocuiască maşinile vechi cu unele noi, în scopul încadrării emisiilor în valorile-limită admise la nivel european. Pentru acest an, Programul se va desfăşura în 2 etape, şi anume: prima etapă, până la data de 25 septembrie şi cea de-a doua, începând cu 1 octombrie până la 12 decembrie”, afirmă Dana Dănoiu, director Agenţia de Protecţia Mediului Arad.

În acest an, Programul se va desfăşura în limita sumei de 120.000.000 lei. Suma de 3.000 lei, de care va beneficia cetăţeanul înscris în Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, va fi virată din bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu direct operatorului economic, de la care cetăţeanul va achiziţiona noul autoturism. De acest program, pot beneficia doar persoanele fizice, proprietari sau moştenitori ai unui autovehicul funcţional, înmatriculat în România şi a cărui vechime depăşeşte 12 ani de la data fabricaţiei.

Informaţii pe site

Lista producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2008, la Programul de înnoire a Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz sunt publicate, atât pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Informaţii privind programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional”, cât şi pe site-ul APM Arad www.apmar.ro.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro