Stire

PD-L, scor fără precedent ?n judeţul Arad

05.06.2008 ⋅ 0 comentarii

-interviu cu Gheorghe Seculici, preşedintele organizaţiei judeţene PD-L Arad

– Domnule Gheorghe Seculici, cum apreciaţi rezultatele Partidului Democrat-Liberal la nivelul judeţului Arad după primul tur al alegerilor locale?

–  Eu cred că sunt cele mai bune rezultate pe care Partidul Democrat-Liberal le-a avut în istoria lui, având în vedere că am reuşit de această dată la nivelul Consiliului Judeţean să obţinem două funcţii de vicepreşedinţi, alături de funcţia de preşedinte, un lucru pe care nu l-am mai realizat niciodată şi cu o majoritate atât în Consiliul Local cât şi în Consiliul Judeţean. Pe de altă parte, sigur, rezultatele obţinute în judeţ, prin numărul mare de primari pe care i-am obţinut din primul tur şi şansa de a obţine un număr remarcabil şi în turul doi îmi dau dreptul să spun că sunt cele mai bune rezultate pe care partidul le-a avut în Arad.

– Nu există şi un pericol, oarecum, de automulţumire având în vedere faptul că practic nu mai aveţi opoziţie viabilă în nici unul din consilii, judeţean şi municipal?

– Noi am avut în permanenţă aceste dezbateri în interiorul partidului şi de fapt rezultatul pe care  l-am avut la această competiţie a fost rezultatul acestei strategii pe care am adoptat-o în interior în sensul că am avut în permanenţă analize cu dezvoltarea fiecărei zone, fiecărei localităţi, fiecărui proiect pe care     l-am avut de promovat. Să spunem că acestea au stat la baza rezultatelor obţinute, nu faptul că nu am avut o opoziţie din partea reprezentanţilor celorlalte formaţiuni politice. Sigur, există acest risc dar procedând în modul în care am procedat cum am lucrat până acum, în sensul că am avut aceste analize interne în interiorul partidului, rezultatele sper să fie pe măsură şi în continuare.

– Se vorbeşte în ultima perioadă, se fac diverse speculaţii despre reprezentarea în viitorul Parlament. Cum pregăteşte PD-L campania de toamnă?

– La această oră pot să vă spun că am avut o analiză a potenţialilor candidaţi la nivelul Parlamentului, dar lista clară a acestor candidaţi o vom publica după apariţia colegiilor electorale pe care Guvernul le va promova printr-o hotărâre, am înţeles, peste două săptămâni. După apariţia acestor colegii vom face şi noi nominalizările pentru că această nominalizare trebuie să ţină cont de această împărţire a colegiilor. Asta pentru că sunt unii care, să zicem, au mai multă priză în municipiu, alţii au mai multă priză în teritoriu. Candidaţi, începând de la domnul Matula, domnul Ovidiu Marian şi domnul Ţolea sunt candidaţi în acest moment dar, spun încă o dată, decizia finală va fi după apariţia acestor colegii prin hotărâre de Guvern.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro