Stire

Gurahonţ - Campanie cu sc?ntei pentru turul doi

07.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Nici nu s-au stins bine ecourile primului tur al alegerilor locale, cu contabilizarea posturilor de consilieri locali sau judeţeni, pentru unii sau cu analiza eşecului, pentru cei care nu au reuşit să treacă pragul electoral, că întâmplări din judeţ ne readuc subit la tensiunea campaniei.

Asta, pentru că există încă destule localităţi unde primarii vor fi stabiliţi abia după al doilea tur de scrutin. Primul semnal de alarmă vine dintr-un loc fierbinte, Gurahonţ, comună în jurul căreia se adună ambiţii deosebite atât din partea primarului (încă) în funcţie, Gheorghe Florea, unul din numele grele ale PNL în judeţul Arad cât, mai ales, din partea contracandidatei sale, Mihaela Petrişor, care apără culorile portocalii. Un incident de campanie a fost scos la lumină de PD-L. În replică, liberalii spun că s-au confruntat constant cu scene similare înaintea primului tur de scrutin, fără să le semnaleze   presei.

Primarul perturbă adunarea electorală a PD-L

Primarul Gheorghe Florea este acuzat că a perturbat o adunare electorală a PD-L. Joi, în localităţile Iosăşel şi Zimbru, primarul ar fi incitat la violenţă câţiva consăteni, cu scopul de a-i intimida pe oponenţii săi politici. Din delegaţia Partidului Democrat Liberal prezentă pentru a o susţine pe Mihaela Petrişor, candidata acestui partid pentru Primăria Gurahonţ, au făcut parte mai mulţi demnitari aleşi, în frunte cu Nicolae Ioţcu, senator în Parlamentul României şi proaspăt ales preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Atitudinea domnului Gheorghe Florea este de condamnat, atât de opinia publică, cât şi de instituţiile statului. Am făcut o plângere în acest sens. Este îngrijorător că un primar are asemenea ieşiri faţă de un senator, faţă de un preşedinte de Consiliu Judeţean ales de cetăţeni. Domnul Florea a fost la un pas de ultraj”,  a declarat Nicolae Ioţcu, referindu-se la episodul care l-a avut în prim plan pe primar. Din fericire, lucrurile nu au degenerat, totul rezumându-se la vociferări şi injurii.

Liberalii suportă fără lacrimi

Cristian Stragea, liderul PNL Arad, nu cunoştea nimic despre episodul de la Gurahonţ. Însă, crede domnia sa, asemenea ieşiri au făcut parte din campania electorală pentru aceste alegeri locale, candidaţii liberali fiind constant ameninţaţi sau tracasaţi de primarii în funcţie ai PD-L, înaintea primului tur, fără ca organizaţia judeţeană a partidului să apeleze la presă pentru a semnala aceste cazuri. „Dacă s-a întâmplat ceva cu încălcarea legii, să facă plângere penală. Asta este culmea: să fie şi câştigători, să aibă şi cele mai multe procente şi mandate în judeţ şi să se şi vaiete? Eu să mă fi plâns de ce a făcut primarul de la Pecica sau cel de la Sebiş, că au pus lumea să dea telefoane? Sau primarul din Vinga care ne-a ameninţat candidatul de primar? Eu personal mă îndoiesc că cineva de la noi ar fi putut să facă aşa ceva. Tocmai la Gurahonţ, singurul loc din judeţ unde panoul nostru electoral de la intrarea în localitate a dispărut cu totul. Că doar nu l-am furat noi… Agresivitatea şi ameninţările au avut un efect în această campanie şi ele nu au venit din partea noastră, sunt silit să recunosc. Poate că nu am avut oameni capabili să reziste la ameninţări. Primarii în funcţie au făcut presiuni teribile, nu direct ci prin interpuşi. Mi-au spus oamenii noştri: domnule Stragea, mi s-a spus să mă potolesc cu candidatura sau nu mai fac vreodată agricultură în acest judeţ. Se întâmplă, din păcate, şi asemenea excese în campanii. Noi nu ne-am plâns însă niciodată”, a declarat Cristian Stragea.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro