Sport

Igaş consideră că la UTA se intră ?n normalitate

09.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre artizanii „promovării” de acum doi ani de zile a acceptat un dialog deschis despre trecutul, prezentul dar mai ales viitorul clubului arădean.

Traian Igaş (foto) l-a convins pe Nicolae Bara să preia frâiele „Bătrânei Doamne” iar în toată această perioadă de timp a fost cel care l-a sfătuit pe omul de afaceri să nu cedeze clubul arădean. Vă prezentăm în continuare gândurile deputatului arădean despre... :

... retrogadarea UTA-ei

„Pentru mine personal nu a fost un eşec,  pentru că îmi place să văd întotdeauna partea plină a paharului. Nu a fost un eşec în primul rând pentru că UTA nu a apucat să joace în Liga a treia, aşa cum era să se întâmple în urmă cu doi ani. Dacă nu se intervenea atunci, rămânea o pată în istoria clubului. Am reuşit să găsim modalitatea de a evolua în prima ligă, lucru ce a bucurat o parte a arădenilor, care au avut parte din nou de meciuri frumoase la Arad. Cred că dacă nu apăreau disensiunile între acţionari, „Bătrâna Doamnă” era încă în prima ligă. Dar normal, atât pentru mine cât şi pentru cei din preajma clubului, faptul că am retrogradat nu ne mulţumeşte, dar face parte din viaţă şi această retrogadare.”

... viitorul „Bătrânei Doamne”

„Acum trebuie însă să privim spre viitor, să vedem cum reconstruim pentru a avea un club mai puternic ca şi până acum. Am speranţa că vom promova, dar nu este de ajuns acest lucru. Trebuie să ne menţinem ani buni în prima divizie şi să încercăm să facem performanţă, să nu avem tot timpul emoţii în ceea ce priveşte retrogadarea. „Bătrâna Doamnă” trebuie să redevină ceea ce a fost în fotbalul românesc şi cred că în acest moment există toate premisele pentru acest lucru.”

... jucătorii alb-roşii

„Nu toţi din cei care au îmbrăcat tricoul UTA-ei au dat randamentul aşteptat, dar nici nu se poate spune 100% că au trădat echipa. Important este să creem un nucleu de jucători din zonă, în special arădeni şi cred că publicul arădean trebuie să fie mai indulgent cu jucătorii UTA-ei în general, dar în special cu cei crescuţi la acest club. Toţi fotbaliştii aşteaptă cu nerăbdare ziua de 1 iulie, unii pentru a ajuta UTA să promoveze, alţii pentru a convinge patronatul să fie lăsaţi să plece de la echipă. Ofertele pot să vină spre noi, dar asta nu înseamnă că vor fi automat acceptate. Jucătorii care nu îşi doresc promovarea cu UTA, să o declare public şi să plece. Eu vreau ca aici să fie fotbalişti care vor să rămână la Arad, vor să facă performanţă, iar ceilalţi să spună că nu mai vor şi să fie lăsaţi să plece. E nevoie doar de      caractere puternice la Arad.”

... greşeli asumate

„Sunt sigur că Nicolae Bara a învăţat din greşelile făcute şi va trage anumite concluzii după cei doi ani iar lucrurile se vor îndrepta spre o direcţie bună. Un exemplu în acest caz este creearea Societăţii pe acţiuni, faptul că dânsul s-a retras în planul secund urmând să fie instalată o nouă conducere executivă, lucruri ce trebuiau să se întâmple de mult de altfel. Acestea sunt lucruri ce indică un pas spre normalitate, la fel cum foarte benefică este şi cooptarea în cadrul acţionariatului de către alte firme.”

... relaţia Gheorghe Falcă - Nicolae Bara

„Şi relaţia dintre cei doi se va limpezi, mai ales că într-un oraş este normal ca Primăria să colaboreze cu clubul fanion şi vice-versa, lucrurile vor intra în normalitate şi în această privinţă. Atunci când vor apărea rezultatele bune la nivelul clubului, se vor uita toate neajunsurile şi lucurile vor intra pe un făgaş normal.”

... protestul suporterilor

„Farul. Atunci au început protestul pe teren propriu, dar trebuia să nu o facă atunci, fiindcă echipa venea după un joc bun şi avea nevoie de ei. Au avut însă şi partea lor de dreptate, dacă mă gândesc la gestul făcut de Edson la adresa galeriei. Suporterii simt foarte bine ceea ce se întâmplă în teren, doar poate ar fi trebuit să le mai fi dat o şansă la meciul cu Farul,  atât el cât şi ceilalţi jucători trebuie însă să îşi vadă de lungul nasului şi să îşi facă treaba, să dea goluri pentru că de asta sunt plătiţi.”

... Borcea - Badea, la UTA?

„Nu putem vorbi de o influenţă dinamovistă la UTA, pentru că nu vor veni aşa cum s-a spus Cristian Borcea sau Nicolae Badea. Alături de firma domnului Bara vor veni încă două-trei societăţi comerciale care vor investi la „Bătrâna Doamnă”. Deocamdată nu reiese de niciunde că în spatele acestor firme, sunt cei din conducerea clubului Dinamo.”

... Mihai Verbiţă, preşedinte al viitoarei S.A.

„Dânsul a dovedit că este un bun manager, dacă ne uităm la ce a realizat din propria afacere, nu mai sunt multe de adăugat. Mihai Verbiţă va reuşi să facă lucruri bune la UTA, dacă i se va da mână liberă şi va fi lăsat  să facă ce trebuie să facă un preşedinte de Consiliu de Administraţie, dacă va reuşi să strângă în jurul său o echipă competitivă formată din oameni ce se pricep la fotbal.”

... conducători din alte judeţe

„Dacă vom trece peste anumite orgolii şi vom împleti experienţa unor oameni veniţi din alte părţi cu experienţa unora care de-a lungul anilor au adus performanţe la UTA, pentru că e nevoie şi de arădeni în conducerea clubului, atunci se va forma o conducere foarte puternică. Pentru a avea mai multă putere de decizie, arădenii trebuie să se lupte, să demonstreze că merită să li se acorde mai multă putere la UTA.”

... Ionuţ Chirilă

„În urma discuţiilor avute cu dânsul, cred că este una dintre persoanele potrivite pentru a pune umărul la reconstruirea clubului. Ştie ceea ce vrea să facă la Arad şi dacă va fi ajutat de un nucleu puternic în cadrul clubului, atunci va reuşi ceea ce şi-a propus. Reuşita nu ţine doar de Ionuţ Chirilă, ci de o echipă în adevăratul sens al cuvântului.”

Sursa: Glasul Aradului

Autor: S. A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro