Sport

,,N-am crezut că se pot ?nt?mpla măgării ?n campanie...?

09.06.2008 ⋅ 0 comentarii

– Aţi dat Senatul pe Consiliul Judeţean. Credeţi că a fost o decizie înţeleaptă şi cum aţi ajuns la această hotărâre?

– În cei aproape patru ani din Parlamentul României am avut o contribuţie importantă la finanţarea unor obiective din judeţul Arad. Calitatea de membru în Comisia de Buget Finanţe a Senatului mi-a dat prilejul de a mă bate, în sensul bun al cuvântului, pentru a atrage bani spre Arad, având şi posibilitatea de a şti de unde să atrag aceste fonduri. Totuşi, conjunctura politică şi mentalitatea unor politicieni arădeni – care nu înţeleg că obiectivul comun este judeţul nostru – au creat deseori o distanţă, un baraj,  între necesităţile judeţului şi posibilitatea de a rezolva aceste necesităţi. Şi asta nu în detrimentul lui Ioţcu, ci al cetăţenilor.

Ca şi preşedinte de Consiliu Judeţean, pot fi mai aproape de cetăţeni, mai aproape de primari – indiferent de culoare politică –, cu care sper să fac echipă bună. Acestea sunt poziţiile mele: de pe care am plecat şi unde sunt acum! 

– În premieră postrevoluţionară discutăm şi la Arad de continuitate la primărie. Este o şansă pentru Arad. Cum de altfel o şansă este şi faptul că şi la judeţ este o echipă aparţinând aceleiaşi formaţiuni politice...

– Vreau să precizez că această continuitate nu este un scop, ci un efect! Scopul a fost conturat şi pus în practică încă din 2004, iar această continuitate – oferită în mod democratic şi categoric – reprezintă efectul muncii noastre, în echipă. Primăria Aradului şi Consiliul Judeţean, iar aici aş adăuga şi alte primării din judeţul nostru – Pecica, Sebiş, Nădlac, Curtici, Pâncota, Sântana – sunt exemple de continuitate prin ceea ce au realizat reprezentanţii noştri. Aici nu mai e vorba de incertitudine, pentru că toţi primarii oraşelor enumerate, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Arad, au câştigat detaşat alegerile, bucurându-se de încredere din partea comunităţilor lor. Şansa de care spuneaţi reprezintă nu doar continuitatea, ci şi încrederea cetăţenilor în liderii pe care i-au ales. Mă bucură că arădenii au ales şi cu sufletul, dar şi cu mintea, punând în balanţă realizările din toate comunităţile care au avut primari ai Partidului Democrat Liberal, raportat la primari ai altor formaţiuni politice.

– Comentaţi puţin performanţele partidelor în campania electorală recent încheiată.

– Din poziţia de învingător mi-e greu să analizez spectrul politic. Chiar dacă rezultatele înregistrate la nivelul judeţului Arad mi-ar da dreptul să fiu arogant, nu mă caracterizează. Aş vrea doar să subliniez că alegerile nu se câştigă doar în campanie, ci mai ales în perioada de patru ani dinainte de campanie, atât cât reprezintă ciclul electoral în România. Am văzut primari disperaţi, în ultimele două luni, după ce trei ani şi jumătate n-au făcut nimic pentru comunitate. Am văzut primari cu realizări iar rezultatele se văd!

Partidul Democrat Liberal a câştigat detaşat alegerile din judeţul Arad datorită în primul rând calităţii umane pe care am avut-o. Cred că această campanie electorală va fi un exemplu pentru celelalte partide.

– În opinia dvs. cum s-a desfăşurat această campanie electorală?

– A fost o campanie în forţă, relativ curată. Sigur, au existat şi există foarte multe lucruri murdare. În municipiu, unii contracandidaţi ai primarului Gheorghe Falcă au avut denigrarea ca element de bază al campaniei lor. Nu s-au gândit să ofere ceva credibil, pe baza unui program, ci să distrugă şi să conteste realizările lui Falcă.

În judeţ, sunt primari care se cramponează de funcţie, chiar dacă nu mai au girul cetăţenilor. Sunt presiuni din partea unor reprezentanţi ai instituţiilor statului, pentru a intimida alegătorii. Repet, din partea unor reprezentanţi, nu a instituţiilor în sine! Astfel de lucruri se petrec la Bârzava, Vărădia sau Gurahonţ, acum în turul doi, dar au fost mult mai multe exemple în campanie.

Eu mă bucur că, în ceea ce priveşte competiţia pentru preşedintele Consiliului Judeţean, nu au existat lucruri murdare. Au fost contre verbale, de o parte şi de cealaltă, dar competiţia s-a desfăşurat civilizat şi pentru acest fapt le mulţumesc adversarilor mei. 

– PD-L şi-a asumat la Consiliul Judeţean preşedinte şi vicepreşedinţii. Este o mare responsabilitate…

– Nu mai vrem să avem nici surpriza de a fi sabotaţi din interior, dar nici n-am vrut să găsim ţap ispăşitor, pentru eventuale nerealizări. Cred că ne-am asumat o responsabilitate şi acum patru ani, am confirmat că arădenii se pot baza pe noi şi dorim ca această responsabilitate totală să arate cetăţenilor că Partidul Democrat Liberal a fost şi este cel mai eficient administrator al judeţului Arad.

– În ce măsură vă implicaţi în susţinerea candidaţilor care au ajuns în turul doi?

– Mă implic în totalitate. Am pornit la drum cu o deviză internă, pe care apoi am făcut-o publică: munca în echipă! Or, din echipa mea fac parte inclusiv candidaţii angrenaţi în turul doi sau, dacă vreţi o subliniere, mai ales ei! De o atenţie deosebită se bucură candidaţii Partidului Democrat aflaţi pentru prima dată în competiţie electorală. Aceştia, fie că e vorba de doamna Petrişor, de la Gurahonţ, de domnii Andronic de la Frumuşeni, Jurcă de la Lipova sau Toader de la Zăbrani, au venit cu sufletul deschis. N-au crezut că se pot întâmpla măgării în campanie, că li se vor ameninţa familiile, că li se vor intimida prietenii şi cunoştinţele! De aceea trebuie, în special în calitatea mea de preşedinte ales al Consiliului Judeţean, să fiu aproape de ei.

– Faceţi câteva dezvăluiri despre faţa nevăzută a campaniei electorale…

– În rândurile de mai sus am arătat câte o imagine neagră, asupra unuia sa a altuia dintre candidaţi. Am făcut mai multe plângeri la Biroul Electoral Judeţean, cu un caracter oficial. Ce să vă mai spun... În comuna Gurahonţ am fost agresaţi verbal şi putea să iasă o încăierare generală din cauza unor cetăţeni montaţi de actualul primar. La Lipova, în ziua alegerilor, urmăream cu maşina taximetre care cărau oameni la vot, la Zărand au venit jandarmi şi forţe de ordine speciale, «mascaţii» cum li se spune, chiar dacă nu erau cu cagule. Cred că se poate scrie o carte, una de succes, chiar, cu câte s-au întâmplat în această campanie. Unele lucruri au fost grave, de domeniu penal, altele au încălcat democraţia, iar altele sunt hazlii.

– Vă mulţumesc şi vă doresc succes în postura de preşedinte al consiliului judeţean.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Ghilea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro