Sport

Vama Nădlac - 10.000 de pastile de ecstasy, ?ntr-o valiză

09.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Captură impresionantă de droguri confiscată de cei de la Servicul de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad (SCCOA), la Vama Nădlac. Peste 10.000 de pastile de ecstasy au fost descoperite în geanta unui tânăr de 22 de ani, care se întorcea din Olanda, cu un autocar.

Drogurile au fost găsite în urma unor informaţii deţinute de poliţiştii de la crimă organizată. Oamenii legii aveau indicii că unele persoane care fac parte dintr-o reţea internaţională de traficanţi de droguri urmează să introducă în România o cantitate impresionantă de droguri. Aşa că poliţiştii au oprit autocarul imediat ce a intrat în vamă, iar câinele special antrenat pentru depistarea narcoticelor a mers direct la sacoşă.

Pentru că niciunul dintre cei 34 de pasageri nu a recunoscut că bagajul îi aparţine, poliţiştii au trecut la audieri. Ancheta a durat mai multe ore, iar, într-un final, deţinătorul bagajului a fost identificat. Tânărul de 22 de ani, este din Vrancea şi a fost reţinut pe loc de către poliţişti iar ieri a fost prezentat judecătorului cu propunere de arestare. 

În urma audierilor, instanţa a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă o pedeapsă cuprinsă între 15-25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Acum cercetările continuă şi se fac verificări pentru a se stabili provenienţa stupefiantelor. Valoarea celor peste 10.000 de pastile de ecstasy confiscate se ridică la peste 600.000 de lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro