Stire

Băile Termale din Gai, ?Litoralul? pensionarilor

10.06.2008 ⋅ 0 comentarii

De ani de zile, Băile Termale din Gai au reprezentat cea mai puţin costisitoare metodă de relaxare pentru pensionari. În lipsa banilor pentru un concediu la mare sau la munte, în condiţiile caniculei dintre cei patru pereţi ai unui apartament de bloc, atunci când sunt uitaţi de copii, care la rândul lor au deja copii, pensionarii arădeni mai uită de grijă la băi, la o poveste spusă la umbra unui copac cu o bere rece în mână. 

Astfel, pensionarii din Arad se pot lăuda că au un loc special în care merg aproape zilnic pentru tratament şi relaxare. Micul ştrand s-a modernizat de-a lungul anilor, iar vârstnicii au parte şi de condiţii, nu doar de linişte. Linişte care mai este, din când în când tulburată de jocul unui nepot sau de zgomotul unui grup de tineri pentru care Ştrandul Neptun este mult prea scump. 

Vasile Neagu, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP), în subordinea căruia se află aceste băi, declară că în ultima perioadă vin şi foarte mulţi tineri, mai ales în zilele de caniculă. De asemenea, preşedintele mai afirmă că  şi pentru  acest sezon     s-au făcut renovări la zona de agrement, iar în fiecare an condiţiile devin din ce în ce mai bune.

Servicii de tratament

În incinta acestor băi, găsim şi un cabinet de fizioterapie, unde se fac consultaţii: luni, miercuri şi vineri de la ora 13.00, iar tratamentele se efectuează de luni până vineri între orele 9.00 – 16.00. Recomandarea medicală este obligatorie pentru a beneficia de tratament. Membrii CARP au reducere de 20 % la astfel de tratamente. Administratorul Băilor Termale, Victor Roşu, afirmă că de la o zi la alta numărul celor care doresc să îşi petreacă timpul liber în această locaţie creşte considerabil. „Pe lângă membrii CARP care sunt  zi de zi alături de noi, mai suntem vizitaţi şi de altă categorie de persoane care aleg acestă locaţie pentru tratament sau, de ce nu, pentru plajă”.

O oază de verdeaţă pentru vârstnici

Această zonă de agrement se află printre puţinele din Arad, care oferă o gamă atât de variată de servicii. De la bazin acoperit, la bazin în aer liber, la tratamente cu jacuzzi. Intrarea în incintă se face pe baza biletelor a căror preţ, pentru membrii CARP fiind de doi lei. Tot pentru membrii CARP, dar care doresc tratament la vane, intrarea este de trei lei. Copiii, studenţii şi militarii au de asemenea reduceri, pentru ei preţul biletului de intrare este de 1,5 lei. Pentru celelalte persoane, intrarea în incintă costa 5 lei. Cei care doresc tratament la vane, plătesc 6 lei, iar cei care doresc tratament în jacuzzi, plătesc 8 lei.

Nu doar aici …

Desigur, Băile Termale din Gai nu este singurul loc luat cu asalt de către pensionari, după cum se ştie ei mai au un loc special pe Ştrandul Neptun, unde merg în număr destul de mare. Însă fiecare alege să se relaxeze unde îi permite buzunarul. „Stau la UTA şi de ani de zile am ales să vin la Băile Termale. Consider că este mai aproape de mine şi aici mă relaxez cel mai mult. Pe ştrand este multă gălăgie. Acolo mergeam în tinereţe”, declară Ileana Stoica (58 de ani).

Un loc plin de voie bună şi… amintiri

Pe lângă plajă, baie, tratament, persoanele care aleg această locaţie au şi un loc special unde să se răcorească cu câte un suc, sau de ce nu, o bere, la o mică întâlnire cu amintirile. Nu mai vorbim de mici şi langoşi. Terasa care se află în incinta Băilor a fost şi ea refăcută, pentru ca vizitatorul să se folosească tot confortul şi să beneficieze de toate serviciile la preţuri modice.

„De ani de zile vin  aici. Pentru mine şi soţul meu a devenit o tradiţie. În ultima perioadă am adus şi nepoţii. Aici ne petrecem toate verile”, declară Mioara Pasca.  Pensionarii aleg Băile Termale şi pentru beneficiile apei aspura corpului. „Am probleme de sănătate şi vin la băi pentru a mă trata. Apa termală îmi face foarte mult bine”, afirmă Elena Marcea.   Deşi programul de plajă şi de tratament la băi este zilnic de la ora 9.00-18.00, acesta se prelungeşte în funcţie de vreme şi de numărul de persoane prezente.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro