Stire

?nscrierile la grădiniţă se fac fără probleme

10.06.2008 ⋅ 0 comentarii

În ciuda faptului că isteria înscrierii copiilor la grădiniţă a cuprins ţara, Aradul nu se confruntă cu probleme din acest punct de vedere. Pe plan local, unele grădiniţe au început deja înscrierile pentru anul următor, iar altele nu, locuri fiind suficiente.

„Nu stăm nici noi foarte bine cu numărul de locuri însă încercăm pe cât se poate să ameliorăm situaţia şi să facem loc pentru toţi copiii care doresc să se înscrie la noi. Pe de altă parte, dacă există probleme recomandăm părinţilor alte grădiniţe, unde ne interesăm dacă există locuri, astfel încât să nu rămână pe dinafară”, a spus Laura M., educatoare la o grădiniţă din Arad.

Înscrierile nu au fost începute de către toate unităţile de învăţământ preşcolar, fiecare grădiniţă realizându-şi propriul program.

„Nu au existat probleme cu numărul de locuri, nicăieri în judeţul Arad. Au existat într-adevăr, am auzit şi noi, în alte judeţe şi mai ales în Bucureşti, însă la noi nu. Un mare atu este faptul că unităţile colaborează foarte bine între ele, aşa încât, dacă nu sunt locuri la o grădiniţă, copiii sunt trimişi la alta. Ordinul pentru înscrieri a venit destul de târziu de la Minister, şi normal ar fi din data de 3 iunie 2008 până la sfârşitul lunii, însă există grădiniţe care au făcut deja  înscrierile, iar altele încă nu au început perioada înscrierilor”, a declarat Emilia Şoriţeu, inspector şcolar pentru învăţământul preşcolar.

„O problemă care ne mai încurcă încă în programele noastre este şi faptul că părinţii nu sunt hotărâţi când vor să-şi dea copiii la şcoală, la şase sau la şapte ani. Oricum, deşi se spunea că grupa pregătitoare va fi la şcoală, toate grădiniţele au încă această grupă iar educatoarele au rămas în continuare cele care îi pregătesc pe copii pentru ciclul gimnazial”, a completat Laura M., educatoare. 

În urma zvonurilor care au apărut la nivel naţional, majoritatea părinţilor care au dorit să îşi înscrie copiii la grădiniţe au făcut-o până acum, încă de pe la începutul anului iar pentru cei care mai doresc, mai există locuri disponibile, atât în grădiniţele de stat cât şi în cele private, unde însă locurile le stabileşte banul şi nicidecum alte reguli.

„Noi facem înscrieri oricând este nevoie. Trebuie doar cu o lună înainte să depună actele de înscriere şi să ne anunţe. Atât.”,    ne-a declarat o educatoare de la o grădiniţă particulară din Arad.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro