Stire

Ziua mondială ?mpotriva muncii copiilor

10.06.2008 ⋅ 0 comentarii

În  data de 12 iunie se va sărbători Ziua Mondială împotriva exploatării prin muncă a copilului, zi stabilită în anul 2002 de către Organizaţia Internaţională a Muncii de la Geneva, pentru a trage un semnal general de alarmă cu privire la necesitatea eradicării acestui fenomen. Conform Organizaţiei Internaţionale a Muncii, în fiecare an mor din cauza accidentelor de muncă aproximativ 22.000 de copii sub 15 ani, exploatarea copiilor prin muncă fiind rezultatul sărăciei şi al lipsei de alternative.

Pe această temă există şi un proiect, unde sunt înscrise clar drepturile copilului. Copiii au dreptul de a fi protejaţi împotriva oricăror forme de exploatare economică, de a nu fi constrânşi la vreo muncă ce implică vreun risc potenţial sau care să le compromită educaţia ori să dăuneze sănătăţii, dezvoltării lor fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale.

Acest proiect este implementat în colaborare cu Unitatea Specializată în Munca Copilului (USMC) din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) precum şi Direcţiile Generale de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului, şcoli şi ONG-uri.

Proiectul va asigura un sprijin material pentru copii cu scopul de a fi retraşi din cele mai grave forme de muncă. De asemenea, prin organizarea de evenimente şi activităţi pentru a marca Ziua mondială împotriva muncii copilului, se urmăreşte sensibilizarea opiniei publice, a specialiştilor, autorităţilor locale şi centrale privind consecinţele negative ale muncii pe stradă asupra copiilor şi necesitatea de a lua măsuri urgente pentru a stopa această formă gravă de muncă a copiilor în Romania.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian Todor ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro