Stire

La vama Vărşand, Tone de parfumuri contrafăcute, spre Occident

11.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Aproape 20 de tone de parfumuri contrafăcute au fost confiscate ieri noapte de către poliţiştii de la Vama Vărşand.

Aceştia, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad, au descoperit că trei sferturi din încărcătura unui automarfar aflat în vamă care urma să plece spre Belgia, conţinea parfumuri contrafăcute.

Captura este cu atât mai importantă, cu cât TIR-ul avea sigiliul de control al vameşilor bulgari, care arăta că totul este în regulă. Însă vameşii arădeni nu s-au lăsat păcăliţi şi, suspicioşi din fire, au cerut examinarea mărfii. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când, după marfa declarată în documente, au dat peste sute de cutii de carton pline cu parfumuri de marcă ca Prada, Chanel, Gucci, Bvulgari sau Boss. Grănicerii şi-au dat imediat seama că marfa este contrafăcută aşa că au confiscat-o în totalitate.

„Din primele cercetări se pare că este vorba despre parfumuri contrafăcute, însă urmează ca acestea să fie supuse unei expertize. Cel mai probabil erau destinate pieţei negre din Occident”, a declarat Ioan Mareş, din cadrul Poliţiei de Frontieră Arad.

Produsele, în valoare de peste două milioane de euro, au fost confiscate şi, cel mai probabil, parfumurile vor fi distruse. Această  captură este cea de-a patra de acest gen realizată de poliţiştii de frontieră arădeni, de la începutul anului şi până acum.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro