Stire

Directorul teatrului este nemulţumit de buget

11.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Recent, Laurian Oniga, directorul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că este nemulţumit din cauza neacordării măririi de buget pentru instituţia pe care o conduce, de către Consiliul Local Municipal.

Laurian Oniga a mai declarat că această stare de fapt are drept consecinţă amânarea punerii în scenă a ultimului spectacol din această stagiune, spectacol care ar fi trebuit să aibă premiera pe data de 20 iulie. Pentru realizarea acestui spectacol, Laurian Oniga l-a invitat la Arad pe cunoscutul regizor Mihai Măniuţiu. „Nu mi se pare firesc ca un teatru precum cel arădean să aibă un buget similar cu teatre precum cel din Bârlad sau cel din Reşiţa”, mărturiseşte Laurian Oniga.

Vă reamintim că teatrul arădean a repurtat succese notabile în ultima vreme. Acest lucru o dovedesc  nominalizările timp de doi ani consecutiv la Gala Premiilor UNITER, nominalizări care au situat teatrul arădean înaintea unor teatre naţionale precum cele din Timişoara şi Iaşi, dar şi recentul premiu pentru „Cel mai bun actor într-un rol secundar“ câştigat de Ovidiu Ghiniţă la Gala Premiilor UNITER din acest an.

În legătură cu neacordarea măririi bugetului din acest an al teatrului, Corina Drăghici, reprezentanta cu relaţiile publice din cadrul Primăriei Arad ne-a declarat: „Încă nu s-a dat un verdict în ce priveşte solicitarea teatrului de mărire a bugetului pe acest an. De asemenea, doresc să semnalez faptul că Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad a beneficiat anul acesta de un buget alocat din partea Consiliului Local Municipal dublu faţă de cel destinat Cantinei de ajutor social şi triplu faţă de cel alocat sSănătăţii. Considerăm că starea culturii arădene este extrem de importantă, dar nu trebuie să ignorăm celelalte domenii, cum ar fi cel social, mai importante cel puţin din punct de vedere al numărului de beneficiari.“

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro