Stire

Cazul judecătorului Lazăr - Despre somnul unor magistraţi

13.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Reţinerea pe data de 30 mai a lui Ioan Lazăr, judecător în cadrul Secţiei Penale a Tribunalului Arad şi a lui Traian Marius Sabău, pentru luare de mită (22.000 de euro) şi trafic de influenţă, se pare că a tulburat somnul mai multor magistraţi arădeni.

Denunţătorul Ştefan Marina, care avea să primească o soluţie favorabilă în schimbul banilor, avea în acest dosar calitate de intimat în urma unei plângeri formulate de către societatea Romaqua Borsec care reclama un prejudiciu de circa 300.000 de euro.

Până a ajunge pe masa lui Ioan Lazăr, dosarul a făcut oarecare vâlvă şi pe holurile şi prin birourile „Procuraturii“. Procurorul care a instrumentat dosarul dă soluţie de neîncepere a urmăririi penale, soluţie contestată de către Romaqua Borsec, iar unul dintre şefii Parchetului respinge contestaţia. Conform legii, contestaţia ajunge în instanţă, unde, surprinzător, procurorul de instanţă îşi însuşeşte un punct de vedere total diferit de cel al instituţiei pe care o reprezenta, considerând că neînceperea urmăririi penale nu este soluţia corectă în acest caz. Poziţia sa provoacă isterie la nivelul conducerii, prin birouri fiind rostite vorbe grele şi reproşuri.

Un alt aspect care atrage atenţia asupra acestui caz îl are ca personaj principal pe Traian Marius Sabău. Despre acesta se crede că făcea trafic cu ţigări, coincidenţă ciudată cu faptul că de circa doi ani prin mediul de informaţii de la Timişoara se vehicula ideea că magistraţii arădeni împreună cu superiori ierarhici timişoreni nu erau străini de traficul cu ţigări de la graniţa sârbească.

Pe de altă parte, lumea interlopă locală se arată cunoscătoare în ceea ce priveşte rolul lui Traian Marius Sabău pe piaţa cametei, fiind cunoscut faptul că fondurile ar proveni de la un grup de magistraţi din diferite structuri şi instanţe arădene.

Rămâne ca timpul sau DNA-ul să dovedească câte din toate acestea sunt reale iar noi încheiem prin a ne adresa întrebarea: „Oare cine şi câţi dintre magistraţii din Arad nu vor dormi liniştiţi... de azi?“  

Sursa: Glasul Aradului

Autor: A.D.Verescu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro