Stire

Vladimirescu - Canalizare cu bătăi de cap

16.06.2008 ⋅ 0 comentarii

În Vladimirescu, lucrările pentru introducerea canalizării i-au afectat pe locuitori, lăsându-i timp de aproape două săptămâni fără apă, inundându-le străzile şi grădinile. 

Una dintre investiţiile publice  majore din acest an în comuna Vladimirescu este, fără îndoială, introducerea reţelei de canalizare, lucrările începând  de mai bine de un an. Comuna, a mai avut probleme cu introducerea şi reabilitarea canalizării, însă acum pe strada Libertăţii, de exemplu, acolo unde s-au mai înregistrat probleme de-a lungul timpului, situaţia s-a înrăutăţit.

De mai bine de două săptămâni, locuitorii sunt nevoiţi să-şi programeze nevoia de apă în funcţie de frecvenţa cu care aceasta se sistează. Responsabilii dau vina pe ploi: „Din cauza ploilor, ţeava de azbociment se fisurează. Ieri când a plouat, în 15 minute s-a umplut canalul săpat de noi, pământul s-a surpat şi aşa a ajuns apa în şanţuri.” Localnicii  sunt însă de altă părere. Ei susţin că ploaia nu este singura vinovată, cerând explicaţii pentru faptul că nu sunt anunţaţi atunci când se sistează apa. De asemenea, aceştia afirmă că în ultima perioadă au un consum mai ridicat de apă, datorită pierderilor din urma lucrărilor şi a faptului că trebuie să lase robinetele deschise până atunci când curge apa potabilă. „Ei sunt de vină că nu ne anunţă când se ia apa, iar proiectul nu e gândit bine. Din cauza spărturilor ne vine noroi la robinet şi trebuie să lăsăm o oră să curgă apa până vine curată. Cine plăteşte apa asta şi cea care se pierde când ei lucreză?! Pe noi nu ne despăgubeşte nimeni, iar facturile de apă sunt foarte mari, ar putea măcar să trateze apa”, ne-a declarat vădit nemulţumită o femeie.

Mulţi se plâng  că le-au fost inundate grădinile şi că legumele putrezesc în apă. De asemenea, problema şanţurilor pline cu apă afecteză şi comercianţii care nu-şi pot desfăşuta activitatea, ba mai mult îşi pierd clientela.

Romina Pop

Sandra Stoler

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro