Stire

?n plină stradă, Sf?şiată de un c?ine recidivist

18.06.2008 ⋅ 0 comentarii

O bătrână în vârstă de 75 de ani a ajuns luni noaptea la spital, după ce a fost muşcată brutal de un câine lăsat liber pe şosea. Femeia a fost transportată imediat la spital unde a intrat urgent în sala de operaţie, ieşind de acolo după mai mult de trei ore.

Întreaga poveste s-a petrecut puţin după ora 22.00, în Cartierul Aradul Nou, pe strada Ady Endre. Atunci femeia se întorcea acasă după ce îşi vizitase fiica. A plecat liniştită spre locuinţa sa însă, în dreptul casei cu numărul 71, a fost atacată de câinele lup al agentului de poliţie Cornel Bădoi. Din fericire, exact în acel moment prin zonă trecea un echipaj al poliţiei, care îşi efectua rondul de seară iar oamenii legii au chemat imediat o ambulanţă care a transportat-o pe femeie la spital.  „A plecat de la mine pe la vreo 22.15. Dar nimeni nu m-a anunţat despre ce a păţit. Mama săraca, cu ultimele puteri, a rugat o vecină să vină să îmi spună. Câinele i-a rupt oasele şi ligamentele, mâna i se ţinea doar în piele. A suferit o operaţie şi mai are de trecut prin două”, ne spune foarte tristă Maria Cămăraş, fiica victimei.

Din spusele vecinilor, se pare că întâmplarea de luni noaptea nu este prima de acest fel petrecută pe strada lor. Câinele familiei Bădoi este un animal de care toţi cei din zonă se feresc. Alte patru persoane, printre care şi proprietarul, au fost victimele animalului. „Noi i-am tot spus că animalul e agresiv.  Cu toate acstea, doamna Bădoi spune că nu e adevărat şi câinele ei nu muşcă”, ne mai spune Maria, fiica victimei. „Ieri a fost la mine domnul Bădoi şi mi-a arătat că şi pe el l-a muşcat câinele de mână. Dar nu tare. Eu i-am spus că dacă m-ar fi muşcat numai aşa, nu mai eram aici, în spital”, ne spune foarte tristă Floarea Burca, femeia muşcată de câine. Femeia ninsă de ani e nevoită acum să treacă prin nişte dureri care îi fac nopţi albe. „Doamne, dar putea să mă omoare. Nici nu-mi mai amintesc bine ce s-a întâmplat de frica ce m-a cuprins atunci seara”, ne mai povesteşte victima.

Am încercat să vorbim şi cu proprietarul animalului agresiv, agentul Cornel Bădoi. Însă elanul ne-a fost retezat imediat cu câteva cuvite tăioase: „Eu nu am nici un câine. Mă laşi să dorm?” Şi l-am lăsat, cu toate că nu era decât ora 16.00. Vecinii spun că l-au văzut ieri de trei ori pe bărbat la poarta fiicei victimei. Aceasta spune că a încercat să îi dea bani ca să nu depună plângere. „A venit ieri domnul Bădoi de trei ori la mine ca să ne împăcăm. Dar eu nici nu mă gândesc să îl iert. Durerea mamei mele nu se poate plăti în bani. Eu voi fi sprijinul ei şi îl vom da în judecată”, ne spune foarte hotărâtă Maria, fiica victimei. Vecinii par să zâmbească la auzul acestei veşti. Toţi vor să scape de câinele care îi sperie şi din pricina căruia abia se încumetă să treacă pe stradă.

Aşadar, dacă femeia va depune o plângere pe numele proprietarului câinelui, acesta se va alege cu dosar penal pentru vătămare. „Dacă femeia depune plângere, atunci este vorba despre infracţiune. Oricine răspunde pentru faptele sale şi noi vom fi obiectivi”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro