Stire

Grevă spontană la IMAR

18.06.2008 ⋅ 0 comentarii

· Angajaţii au ieşit în stradă din cauza foamei

Angajaţii fabricii de mobilă IMAR au refuzat ieri să lucreze, declanşând în faţa fabricii o grevă spontană. Muncitorii s-au adunat în faţa instituţiei nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile şi bonurile de masă.

„Ne este foame şi sete, de aceea am ieşit în stradă. Nu mai avem cu ce ne plăti ratele. După ce că avem salarii de mizerie nici nu le primim la timp”, declară C.A., un protestatar. „De patru luni nu am primit bonurile. Murim de foame. Nu mai ştim unde să ne împrumutăm. Pe data de 12 iunie, trebuia să primim decontările, dar nu ne-a dat nimeni nimic. Aşa nu se mai poate. Avem salarii de mizerii. Ca muncitori avem doar 500 lei. Cu ce să ne creştem copiii? Lor nu le pasă. Degeaba avem şi sindicat. Cei care fac parte din conducere şi au salarii mai bune nu au ieşit în stradă”, afirmă P.B. 

În cele două secţii ale fabricii (tâmplărie şi tapiţerie), lucrează peste 500 de persoane. Oamenii au stat ore bune în faţa instituţiei să aştepte răspunsul celor care au urcat la birouri să le reprezinte interesele în faţa conducerii. Răspunsul dat de delegaţie nu a fost unul satisfăcător pentru muncitorii care aşteptau cu sufletul la gură vestea că vor primi salariile. „Luna viitoare va fi mai bine. Aşa ni s-a comunicat. De bani încă nu se ştie. Au spus că probabil miercuri sau joi. Motivul invocat este că nu se mai cumpără mobila. Au mai spus că din 4 iulie va fi mai bine”, acesta a fost mesajul transmis către grevişti, care la cele auzite au „explodat“. „Îi înţelegem prea mult. Vedeţi, nu le pasă, pleacă. Nu avem cu ce ne plăti cheltuielile. Până nu ne dă banii nu începem munca. Ne-am săturat să lucrăm pe nimic”, afirmă C.T. un alt muncitor revoltat de cele auzite. 

În ceea ce priveşte reprezentarea sindicală, ieri, când muncitorii şi-au exprimat nemulţumirea, liderul de sindicat, Virgil Culda, se  afla la o  conferinţă la Bucureşti.  Acesta ne-a informat că a discutat şi el cu directorul Mauro Frola iar acesta a promis că salariile se vor da joi sau vineri.  Mai mult, va avea loc o întâlnire între sindicat şi conducerea societăţii, pentru a se identifica soluţiile menite să ducă la ieşirea din impas a fabricii de mobilă. Chiar dacă am încercat să luăm legătura cu cei din conducere, acest lucru nu a fost posibil. Vom reveni cu amănunte în zilele următoare.  

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro