Stire

Copilaş abandonat ?n scara unui bloc

19.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Un bebeluş de doar trei săptămâni a fost abandonat acum două zile în scara unui bloc de pe strada Tudor Vladimirescu. Femeia la uşa căreia a fost lăsat micuţul s-a speriat foarte tare când a ieşit din casă şi a văzut ghemotocul albastru în faţa uşii sale.

Cu toate acestea, pensionara nu s-a pierdut cu firea şi a sunat imediat la 112. Poliţiştii au sosit de urgenţă la Blocul E de pe strada Tudor Vladimirescu unde au constatat că pe preşul de la intrarea în apartamentul cu numărul 6, se afla un băieţel de doar trei săptămâni. Micuţul era îmbrăcat în hăinuţe albastre şi învelit într-o păturiţă albă. Oamenii legii au chemat o ambulanţă care l-a transportat pe copilaş la spital pentru investigaţii. Din fericire, medicii au constatat că băieţelul este sănătos tun. „Este un copil foarte bine îngrijit. A fost consultat şi va fi ţinut sub observaţie”, a declarat Dorin Stepănescu, medic pediatru în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad. 

Întâmplarea i-a indignat foarte tare pe locatarii blocului E, care spun că femeia ce i-a dat viaţă micuţului nu se poate numi mamă. „Asta nu e mamă. Cum să îţi laşi aşa copilul şi să nu te mai interesezi de el? Nici nu merită să aibă copii”, spune o femeie foarte supărată. 

Totuşi, se pare că în aceste săptămâni cât a fost lângă el, mama a avut grijă ca micuţul să fie curat şi foarte bine îngrijit. Acest detaliu este foarte important pentru poliţişti, aceştia fiind siguri că micuţul provine dintr-o familie cu condiţii materiale bune. Aşa că singura variantă plauzibilă, dacă se poate spune aşa, este aceea că mama ar fi suferit o depresie post natală care ar fi împins-o la acest gest necugetat. Acum poliţiştii sunt în căutarea celei care i-a dat viaţă copilaşului. „Încă de marţi seara poliţiştii sunt pe drum, în căutarea mamei copilaşului. Însă, deocamdată, nu au reuşit să dea de urma ei. Noi vom continua cercetările şi în cazul în care se va stabili că mama este cea care l-a lăsat acolo, aceasta va fi cercetată pentru abandon”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro