Stire

Pe şoseaua Arad-Timişoara, O nouă tragedie

19.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Un băiat de 22 de ani a murit iar un altul de 26 se zbate între viaţă şi moarte după ce microbuzul în care cei doi se aflau a intrat în coliziune cu un TIR. Încă două persoane au fost rănite, dar acum se află în afara oricărui pericol iar altele trei au scăpat ca prin urechile acului.

Cumplitul accident s-a petrecut ieri dimineaţă, puţin după ora 7.00, pe deja bine cunoscuta şosea a morţii, cea care leagă Aradul de Timişoara. În urma accidentului, circulaţia între Arad şi Timişoara s-a desfăşurat cu dificultate timp de aproape o oră. Totul s-a petrecut între localităţile Şagu şi Vinga, într-o curbă periculoasă. Şoferul unui microbuz, care circula spre Timişoara, s-a încumetat să efectueze o depăşire interzisă. Din sens opus venea un camion. „Şoferul microbuzului a efectuat o depăşire neregulamentară. Acesta nu a mai putut intra în timp util pe banda lui de mers şi a intrat în coliziune cu TIR-ul care circula regulamentar”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Un martor al cumplitului accident a sunat imediat la 112 iar la faţa locului au ajuns de urgenţă echipaje ale Poliţiei Rutiere, trei ambulanţe dar şi o maşină de descarcerare. Doi pasageri foarte grav răniţi au fost transportaţi la spital. Însă, din păcate, unuia dintre băieţi rănile i-au fost fatale, acesta nemaireuşind să ajungă la UPU. Celălalt a fost dus direct în sala de operaţie, unde medicii au luptat să îi salveze viaţa. Însă ei nu sunt deloc optimişti în privinţa şanselor tânărului, acesta suferind numeroase politraumatisme care îi pun serios viaţa în pericol.

Angajaţii de la Drumurile Naţionale au fost prezenţi la locul incidentului şi au lucrat câteva zeci de minute până când au curăţat carosabilul. Din cauza accidentului, circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu  dificultate aproximativ o oră şi jumătate.

Acum poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili exact împrejurările în care s-a produs accidentul. „Cercetările continuă iar dacă şoferul microbuzului va fi găsit vinovat, acesta se va alege cu dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă”, a mai adăugat Camelia Tuduce.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro