Stire

Iosif Matula ameninţă: Instituţiile de cultură nu vor mai primi fonduri dacă nu au proiecte!

20.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Directorii instituţiilor de cultură din judeţul nostru se vor întruni, sâmbătă, 21 iunie, în cadrul unei şedinţe organizată de Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Arad.

Printre subiectele propuse pentru discuţii se află: accesarea fondurilor nerambursabile, finanţarea programelor şi proiectelor culturale din bugetul CJA, regimul finanţării fondurilor nerambursabile alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, precum şi renovarea şi dezvoltarea satelor.

„Este prima întâlnire de acest gen. Au fost trimise invitaţii la toţi cei 68 de directori de instituţii culturale şi îi aşteptăm pe toţi”, a declarat Ana-Maria Dumitrean – directorul Centrului Cultural Judeţean Arad.

Preşedintele Consiliului Judeţean, încă pe funcţie, Iosif Matula, a precizat că, subiectul cel mai important al acestei întruniri este conştientizarea tuturor directorilor de instituţii culturale din judeţ asupra faptului că nu vor mai primi fonduri dacă nu au proiecte. „România a primit de la Uniunea Europeană fonduri în valoare de opt miliarde de euro pentru cultură. Mai departe depinde doar de noi, câte proiecte se vor depune. Dorim să-i facem pe toţi să înţeleagă că au trecut vremurile de demult când cunoşteai pe cineva, dădeai un telefon şi primeai fonduri. Acum se vor primi doar prin licitaţie de proiecte. Nici de la Consilul Judeţean Arad nu se vor mai primi bani fără proiecte. Cei care nu ştiu să facă proiecte îi vom învăţa, iar cei care nu vor nici să înveţe, nu vor mai primi bani”, a spus Iosif Matula.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro