Stire

Sezonul ?necurilor

23.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Bărbat înecat găsit în Mureş

Aseară puţin după ora 20.00, un echipaj al Protecţiei Civile de Căutare şi Salvare a fost alertat de un cetăţean că pe râul Mureş, în zona Podului Traian, pluteşte un cadavru.

Ofiţerii ISU au plecat imediat spre locul indicat cu două autospeciale şi au constatat că în apele râului plutea un bărbat de aproximativ 50 de ani. „Cadavrul era  într-un stadiu avansat de descompunere şi se pare că se află în apă de aproximativ patru zile”, ne-a declarat plutonierul Cristian Lango. Corpul bărbatului a fost scos la mal şi transportat la Morga Spitalului Judeţean pentru efectuarea autopsiei. În primă fază, cauza morţii bărbatului pare a fi înecul. Deocamdată poliţiştii nu au reuşit să afle identitatea bărbatului, pentru că avea pe el doar un  slip de baie.

Tânăr înghiţit de ape la Fântânele

Un băiat de doar 17 ani şi-a pierdut ieri viaţa la... scăldat. Tânărul se afla împreună cu mai mulţi prieteni pe malul râului Mureş, la o baie. Încercând să treacă apele râului înot până pe celălalt mal, băiatul a obosit şi nu a mai reuşit să ajungă la destinaţie.

Prietenii săi, speriaţi, au sunat imediat la 112 iar pompierii au sosit la locul incidentului de urgenţă cu o autospecială dar şi cu barca pneumatică. „Ofiţerii ISU au lansat barca în apele râului Mureş şi au plecat în căutarea trupului tânărului”, ne-a declarat Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al ISU Arad. „Noi am fost solicitaţi pentru recuperarea unui cadavru”, a completat şi plutonierul Cristian Lango, comandantul echipajului de salvare.

După aproape trei ore de căutări, pompierii au abandonat misiunea de salvare. „În urma căutărilor victima nu a fost găsită. Vom vedea în zilele următoare dacă va ieşi undeva la suprafaţă. Noi am căutat peste două ore pe itinerariul Fântânele-Arad iar barca pneumatică a fost recuperată din Cartierul Micălaca, din zona Balastierei”, ne-a mai declarat plutonierul Cristian Lango.

Din păcate, misiunea pompierilor a fost îngreunată de curenţii râului Mureş care au purtat trupul tânărului în aval. Cu toate că ofiţerii ISU au „scotocit” tot râul, nu au reuşit să dea de băiat. Acum, nimeni nu mai poate face nimic. Toţi aşteaptă să vadă când va ieşi la suprafaţă trupul tânărului de doar 17 ani, stins prea repede.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro