Stire

?ncepe Bacalaureatul

23.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, absolvenţii claselor a XII-a intră în febra examenelor cu prima probă a examenului de Bacalaureat, oralul la limba şi literatura română. Astfel, examenele finalului de liceu sunt  inaugurate cu mari emoţii. 

Limba şi Literatura română, proba orală, este primul hop pe care absolvenţii sunt nevoiţi să îl treacă. Urmează apoi proba limbii străine, tot probă orală, iar în data de 27 şi 30 iunie se vor desfăşura probele scrise, la limba şi literatura română, respectiv maternă. Examenul va dura până în data de 5 iulie, când absolvenţii îşi vor afla rezultatele.

În judeţul Arad, examenul de bacalaureat se va susţine în 16 centre de testare  (11 în municipiu, respectiv 5 în judeţ), iar lucrările scrise vor fi corectate în cele 4 centre zonale de evaluare.

Examenul de Bacalaureat se desfăşoară anul acesta cu multe nemulţumiri din partea absolvenţilor, pentru faptul că autorităţile în materie au scos clasicii din curricula de examinare şi nu au fost deschise la cererile emise de elevi. Aceştia au solicitat prin diverse metode, inclusiv în timpul unei manifestaţii, aerisirea programei de Bacalaureat, care, aşa cum susţin absolvenţii de liceu, este extrem de stufoasă şi opacă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro