Stire

Alungaţi din case din cauza căldurii, Arădenii au luat cu asalt zonele de agrement

23.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Sute de arădeni au dat năvală ieri la zonele de agrement din muncipiu. Pentru a scăpa de căldura sufocantă, unii au ales să îşi petreacă duminica la Ştrandul Neptun, iar alţii la Pădurea Ceala.

„Aşteptăm să se termine lucrările la ştrand...”

Alungaţi de căldură din case, unii dintre arădeni au invadat cel mai apropiat loc de distracţie din municipiu – Ştrandul Neptun. Cu toate că bazinele sunt încă în lucru, arădenii au fost  prezenţi cu sutele la oaza de răcoare. Unii dintre ei, cei in vârstă, au prefecrat să stea la umbră, la un joc de cărţi, rummy sau şah. „Venim de ani buni aici şi ne-am obişnuit. Păcat că nu funcţionează încă bazinele. Spun asta pentru cei mai tineri, pentru că eu mă răcoresc mai mult la duşuri. Oricum e frumos, e răcoare, iarba a fost schimbată cu gazon şi arată foarte bine. Suntem curioşi cum o să arate şi bazinele, când o să fie gata. Am înţeles că o să fie cu valuri...”, ne-a spus o bătrânică pensionară care stătea la umbră, ferită de soarele puternic.

Cu cărţile... la plajă

Nici tinerii nu s-au dat în lături de la o zi de plajă la ştrand, o distracţie la îndemână pentru cei care nu îşi permit să plece în concediu la mare sau la munte. Dincolo de Mureş, cu câteva zeci de lei poţi să petreci o zi întreagă, fără să suferi de sete sau de foame. Unii au profitat de cerul senin pentru a-şi întări bronzul şi din când în când s-au mai răcorit la noile duşuri amenajate de primărie, iar alţii au preferat să stea la umbră la terase, la un suc, o îngheţată sau chiar o bere. „Îmi place foarte mult ştrandul din Arad. Eu nu sunt de aici, doar am venit la facultate în Arad. Dar vin în fiecare weekend împreună cu colegii mei. Acum, de exemplu, am venit cu cărţile după noi să învăţăm că mai avem nişte examene. Păcat că la bazine se lucrează şi nu e apă. Dar ne răcorim la duşuri”, ne-a spus Alexandra, o studentă, de loc din Baia Mare.

Invazie de arădeni şi la Cabana Lac

Alt loc ales de arădeni pentru    a-şi petrece duminica, bucurându-se de razele soarelui, a fost Pădurea Ceala. Drumul care duce spre Cabana Lac era plin de maşini parcate la umbră. Zeci de arădeni erau prezenţi şi aici. Unii dintre ei, la o baie şi la plajă, iar alţii şi la un grătar în aer liber. „Ne place foarte mult aici. Putem să facem un grătar, o baie, să pescuim şi nu plătim intrare nici bani pentru pescuit. Venim foarte des aici. Chiar şi în cursul săptămânii uneori, după ce ieşim de la lucru. Că acasă e foarte cald şi preferăm să stăm aici”, ne-a spus Viorel, un bărbat care pregătea un grătar împreună cu soţia şi nişte prieteni.

*  *  *

Astfel şi-au petrecut unii dintre arădeni ziua liberă de duminică. La soare, la un grătar sau la o bere. Unii dintre aceştia încercând să uite că începe o altă săptămână grea de muncă, iar alţii îmbinând utilul cu plăcutul, mai precis pregătindu-se la soare pentru examenele pe care le au la facultate. Noi le dorim tuturor o săptămână cât mai uşoară!

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro