Stire

?ncep?nd cu 1 iulie, Preţul gazelor se majorează

24.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Începând cu luna iulie a acestui an, arădenii vor plăti factura la gaze naturale cu o majorare de 24%. „În baza tuturor documentelor justificative privind costurile de achiziţie ale gazelor naturale, am cerut Autorităţii o majorare de 24% de la 1 iulie 2008”, a declarat Frank Hajdinjak, Preşedintele Consiliului de Administraţie al E.ON Gaz România S.A.

Această solicitare a venit ca urmare a creşterii preţurilor de achiziţie a gazelor naturale pe piaţa internaţională. Astfel, la acest moment, E.ON Gaz România este obligată să vândă gazele naturale sub preţul de achiziţie al acestora. În plus, până la sfârşitul anului, compania aşteaptă creşteri adiţionale ale preţurilor de achiziţie a gazelor naturale importate.

„Dacă ANRE nu va aproba majorarea necesară începând cu 1 iulie, pierderile companiei se vor ridica până la sfârşitul anului la peste 200 milioane lei, iar asigurarea volumelor de gaze naturale pentru mai mult de 1,3 milioane de clienţi, va fi pusă în pericol pentru restul anului. Oricum, E.ON Gaz România este încrezătoare că poate ajunge la o înţelegere cu ANRE care ne va permite să continuăm furnizarea gazelor naturale fără a fi necesar să recurgem la măsuri juridice la nivel naţional şi european,” a explicat Preşedintele Consiliului de Administraţie al E.ON Gaz România.

                     

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro