Stire

Cristian Stragea s-a supărat - ?M-am săturat să tot fiu fraierul de serviciu?

25.06.2008 ⋅ 0 comentarii

După două zile de silentio stampa, Cristian Stragea, devenit brusc ex-lider interimar al PNL Arad, a dat faţă cu presa arădeană. Stragea a expus un punct de vedere privind modul în care au evoluat lucrurile în Filiala arădeană a PNL. Nu au lipsit săgeţile la adresa lui Tiberiu Dekany, cel care demonstrează că, deşi la nivel central PNL pedepseşte non-performanţa electorală, la nivel de organizaţie municipală scorurile mici nu produc nici un fel de probleme de atitudine pentru liderul municipal liberal.

PNL, scor aşteptat la votul politic

Cristian Stragea a precizat că, în ceea ce priveşte rezultatele la alegerile locale, pe vot politic, PNL Arad a reuşit aproape tot ce şi-a propus. „Ne-am propus şase consilieri judeţeni, avem şase consilieri judeţeni”, a spus Stragea. Singura nereuşită este eşecul său în lupta pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, a mai precizat Cristian Stragea. Dar şi aici, pe vot uninominal, el a reuşit să obţină un scor peste cel pentru consilierii judeţeni. Faptul că s-a mers în alianţă, spune Cristian Stragea, a redus performanţele electorale liberale nu doar la Arad ci şi în Timiş sau Covasna. Conform unui calcul, PNL ar fi obţinut doar 12 procente pe vot politic la nivel judeţean, scăzând consilierul PNŢCD, al şaselea pe lista alianţei. „Ţărăniştii au cerut locul cinci pe listă, ultimul considerat de ei eligibil. Noi am apreciat că vom avea şase consilieri judeţeni aşa că le-am oferit locul şase care a fost unul câştigător pentru ei”, a mai spus Stragea. „Noi, PNL-ul, am fost un vehicul util pentru PNŢCD, şi    ne-am ţinut de cuvânt. Le-am oferit cele două locuri de consilieri: unul municipal şi unul judeţean, iar acum domnul Cristea vine şi ne aduce tot felul de acuze. Nu pot să spun decât: Ruşinică domnule Cristea!”, a precizat fostul preşedinte al PNL Arad. La nivel general, crede Stragea, PNL a dovedit că este pe un trend ascendent, materializat mai ales acolo unde a concurat singur. La Arad, s-a mers în alianţă cu PNŢCD doar în şase localităţi, inclusiv municipiu. „Mulţumesc ţărăniştilor care au votat pentru noi”, a spus Stragea. El a explicat că au fost trei localităţi unde voturile acordate pentru PNL şi PNŢCD, pentru consiliul local, s-au regăsit însumate perfect pentru lista alianţei PNL-PNŢCD pentru consiliul judeţean.

Organizaţia municipală are probleme de organizare

Spre deosebire de votul pentru Consiliul Judeţean, Cristian Stragea crede că organizaţia municipală PNL are grave probleme de organizare. El a reproşat trei lucruri organizaţiei municipale: lipsa de perspectivă, de organizare şi lipsa unui lider carismatic. „În ceea ce priveste organizaţia municipală, consider că obiectivele nu au fost îndeplinite şi nu pot să nu constat că avem probleme organizatorice la Organizaţia Municipală. Probleme de organizare şi de implicare a membrilor, dublate de o lipsă de carismă a liderului municipal” crede Cristian Stragea.  Deşi i-a solicitat, Tiberiu Dekany a refuzat să dea un exemplu altor lideri locali cu rezultate slabe şi să demisioneze. „Eu mi-am asumat rezultatele la alegeri, pentru a doua oară, atât la judeţ cât şi la municipiu. Dar m-am săturat să tot fiu fraierul de serviciu”, a spus Cristian Stragea. Despre rezultatul lui Dekany, Stragea a explicat că acesta a obţinut puţin peste 6.000 voturi în municipiu în timp ce voturile adunate pe lista uninominală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean de el personal au fost de peste 8.000. „Nu poţi face o campanie electorală mergând ţinut de mânuţă”, crede Stragea. Fostul lider interimar al PNL a mai spus că, în opinia sa, o campanie trebuie să fie constructivă, nu negativistă, aşa cum a lăsat să se înţeleagă că a fost campania condusă de organizaţia municipală a PNL Arad.

Soluţia, la mâna Bucureştiului

„La ora actuală PNL Arad este condus de Delegaţia Permanentă, care reuneşte toţi liderii de organizaţii locale”, a spus Cristian Stragea, care a mai menţionat că este simplu membru de partid. La Arad nu s-a pus problema demiterii conducerii deoarece, aşa cum am mai arătat, a fost vorba de o structură interimară cu mandat doar până la 1 iunie. Foarte puţin convingător, Stragea a explicat că şi-a menţinut prerogativele de preşedinte interimar după 1 iunie deoarece „am fost recunoscut ca atare de colegi şi de presă”. „Dorinţa mea cea mai mare este ca Bucureştiul să numească cât mai curând o conducere interimară la Arad”, a declarat fostul lider interimar care a spus că pentru el este o datorie de onoare să participe la o nouă luptă pentru conducerea judeţeană a partidului pentru a-l legitima pe viitorul preşedinte, fie el Cristian Stragea, fie alt nume care va întruni sufragiile liberalilor arădeni. „Bucureştiul, preşedintele Tăriceanu, cunoaşte foarte bine toate problemele de la Arad, ştie de lupta pentru putere din organizaţie”, a mai spus el. Indirect, el şi-a exprimat insatisfacţia faţă de faptul că, tot la indicaţia Bucureştiului, a fost nevoit să lucreze cu un birou interimar având o componenţă dictată de biroul politic central al PNL. După Delegaţia Permanentă lărgită în care liberalii au ales între Stragea şi Calimente, primul câştigând la diferenţă de 17 voturi, Bucureştiul a impus ca în birou să intre 10 membri propuşi de Cristian Stragea şi 9 de Mihai Calimente. Această proporţionalitate nu i-a permis preşedintelui să-şi formeze echipa pe care şi-ar fi dorit-o.

Dekany ia măsuri

Indirect, Tiberiu Dekany şi-a expus un punct de vedere prin intermediul unui comunicat de presă. Acesta nu conţine, cum ar fi fost de aşteptat, explicaţia neasumării eşecului la alegeri prin înaintarea unei demisii de onoare sau un alt punct de vedere privind starea actuală din PNL Arad. Se anunţă doar că Biroul Municipal al PNL a avut luni, 23 iunie, o şedinţă de analiză a rezultatelor alegerilor locale. Tiberiu Dekany a luat în acest sens câteva măsuri de reorganizare cum ar fi: numirea unei Comisii care să facă evaluarea asupra implicării  Organizaţiilor de cartier în timpul campaniei, reorganizarea Organizaţiei de femei, numirea unor reprezentanţi din Biroul Municipal care să coordoneze activitatea studenţilor şi a tinerilor, înfiinţarea unor departamente pe diferite domenii de activitate (sănătate, învăţământ, cultură etc.) şi cooptarea coordonatorilor în Biroul Municipal cu statut de invitaţi permanenţi.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro