Stire

Un t?năr de 23 de ani - Măcinat de boală, strigă după ajutor

30.06.2008 ⋅ 0 comentarii

La doar 23 de ani, în floarea vieţii, Petrică se află în pragul disperării şi simte că a ajuns la capătul puterilor. Boala de care suferă de la trei ani,  i-a umbrit cea mai frumoasă perioadă, anii tinereţii, lăsându-l atât pe el cât şi pe părinţii lui cu un gust amar. Acum, cere cu disperare ajutor celor din jur, pentru că se simte mai nepuntincios ca niciodată în faţa bolii.

„Era prin clasa a-III-a când a început să ne spună învăţătoarea că a leşinat la şcoală de câteva ori. Apoi, mama unui băieţel din vecini cu care se juca Petrică, ne-a spus ca a leşinat şi la ei”, îşi ainteşte mama copilului, Florica Balint, din Ineu.

Speriată, femeia a fugit cu copilul la medic, care i-a dat vestea şocantă: Petrică are epilepsie. În clasa a IV-a Petrică a renunţat la şcoală din cauza crizelor dese pe care le făcea şi care îl punea în mare dificultate faţă de ceilalţi colegi. Medicamentele pe care Petrică trebuia să le ia zilnic costau o avere pentru cei doi părinţi, având în vedere că în afară de alocaţia fratelui său şi ceea ce mai câştiga tatăl lucrând cu ziua, în casă nu mai exista nici un venit.  Pe lângă toate aceste neajunsuri, mama lui Petrică, singurul sprijin în lupta sa cu boala, este şi ea grav bolnavă.

„Sunt bolnavă grav. Am ciroză la ficat, sunt plină de apă şi sufăr şi cu glanda tiroidă. Nu iau nici un medicament pentru că banii care reuşim să îi strângem, îi ţin pentru Petrică. El este mult mai important decât mine sau oricine altcineva. Mă rog zi şi noapte să mă ferească Dumnezeu să păţesc ceva, pentru că nu ştiu ce se face el”, povesteşte femeia, înlăcrimată.

Oameni simpli şi harnici, au ajuns astăzi, răpuşi de boală, să trăiască de pe o zi pe alta. Nimeni nu le întinde nici o mână de ajutor, iar starea tânărului se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Pe lângă epilepsie, băiatul este în pericol de a-şi pierde şi vederea.

„Ne-a spus medicul mai demult că îşi va pierde vederea, dacă nu ia cum trebuie medicamentele. Însă nu avem bani pentru ele. Acum vede în ceaţă, însă dacă nu facem ceva acum, în scurt timp nu va mai vedea deloc. Doctorul ne-a mai spus că nu îi vom putea corecta vederea, însă putem stagna boala”, a spus Ludovic Balint, tatăl tânărului.

Părinţii, disperaţi, au încercat să umble să îi facă tânărului actele în regulă, ca să aibă şi el un venit, însă li s-au închis mereu uşile, tot din lipsa banilor. „Ne dorim cel mai mult să aibă şi el actele să primească o pensie. Ne e frică că va ajunge mai rău, şi noi nu avem bani deloc. Ce vom face cu el?! Îl lăsăm să se distrugă cu totul chiar sub ochii noştri? Peste tot pe unde ne-am  dus ni s-a spus că nu avem noi bani să umblăm atâta pentru acte, că ele costă o grămadă de bani. Suntem disperaţi...”, au declarat părinţii tânărului.

Petrică a devenit acum imun la aproape tot ce se întâmplă în jurul său. În afară de câteva ore pe care şi le petrece „pe uliţă” cu câţiva vecini, stă numai acasă. S-a săturat să tot aştepte o schimbare în bine sau un ajutor. Nici să plângă nu mai poate, mai ales de teamă ca nu cumva să îl surprindă mama sa, să o necăjească şi mai mult.

De ani de zile necazul şi suferinţa i-a însoţit pe membrii familiei Balint, din Ineu. Încercările de a-şi ajuta copilul şi de a-i oferi medicamentele de care acesta are nevoie pentru a supravieţuii, i-au dus la capătul puterilor.

Persoanele care doresc şi pot să ajute această familie, o pot face prin intermediul redacţiei, la telefon 242425.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro