Sport

Campioana UEFA EURO 2008

30.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Două partituri plăcute ochiului au oferit aseară finalistele Euro 2008, câştig de cauză având spaniolii, graţie reuşitei din minutul 33 semnată de Torres.

Bine găsit pe culoar de Xavi, vârful iberic l-a păcălit pe Lahm şi a trimis o superbă scăriţa peste Lehmann. „Toreadorii” au mai avut, până la final, câteva şanse de a se desprinde, însă nici „panzerele” nu au stat la „cutie”, Ballack (min. 60) trimiţând din voleu puţin pe lângă poarta lui Casillas.

Fluierul de final al italianului Rosetti a adus Spaniei al doilea titlu european, după cel obţinut în anul 1964, tehnicianul Luis Aragones devenind cel mai bătrân antrenor care se impune într-o astfel de competiţiei, la o vârstă de 69 de ani şi 334 de zile. De partea cealaltă, nemţii au fost la a şasea finală de Campionat European, rămânând cu trei trofee în palmares (1972, 1980 şi 1996).

Fermecătoarea echipă a Spaniei a câştigat autoritar Euro2008, cu cinci victorii şi un egal în sferturi cu Italia, iar în ultimul act a reuşit să-şi impună jocul ofensiv, cu care ne-a obişnuit de-a lungul turneului, ajungând la 12 reuşite. Concluzia Europenelor din acest an: fotbalul-spectacol a învins!

SPANIA - GERMANIA 1-0 (1-0)

Torres (33)

SPANIA: Casillas - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila - Marcos Senna - Iniesta, Xavi, Fabregas (62, Alonso), Silva (65, Cazorla)- Torres (79, Güza). Antrenor: Luis Aragones.

GERMANIA: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm (48, Jansen) - Frings, Hitzlsperger (58, Kuranyi)- Schweinsteiger, Ballack, Podolski - Klose (79, Gomez). Antrenor: Joachim Low.

ARBITRU: Roberto Rosetti (Italia).

fashiondays.ro