Stire

O şansă pentru persoanele cu dizabilităţi

01.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri a avut loc masa rotundă „Spune NU discrimării!” din cadrul proiectului „Impuls pentru integrare” la care au participat lideri locali din comunitatea arădeană.

În cadrul campaniei 20 de persoane adulte cu dizabilităţi intelectuale, aflate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Arad, au fost recrutaţi şi deja o parte din ei au participat la cursuri de calificare în meseria de tapiţer şi lucrător în confecţii-tricotaje.

La masa rotundă au luat parte şi trei tineri cu dizabilităţi care au absolvit deja cursurile şi se arată dornici de a găsi un loc de muncă. În ajutorul acestora mai mulţi reprezentanţi ai unor fundaţii non guvernamentale şi-au manifestat dorinţa de a sprijini aplicaţiile celor trei, şi nu numai.

De asemenea Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad a dat o mână de ajutor celor trei, invitând tinerii să depună dosarele pentru ocuparea unui loc de muncă.

„Lasă-mă să demonstrez că pot!”, este mesajul care îl transmit persoanele cu dizabilităţi, celor care le-ar putea oferi şansa de a practica meseria învăţată pe parcursul campaniei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro