Stire

Flagrant la Lipova - Medic de familie vindea concedii medicale

01.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Liniştea oraşului Lipova a fost tulburată, în cursul zilei de ieri, de zvonul conform căruia cabinetul medical al unui medic din localitate a fost închis după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, însoţiţi de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au realizat un flagrant.

Concret, medicul a pretins unei femei de serviciu de la un restaurant din zonă suma de 50 de lei pentru a-i elibera un certificat de concediu medical, în ciuda faptului că femeia avea tot dreptul de a beneficia de acesta. Considerând injustă pretenţia acestuia, ea s-a adresat parchetului, iar rezultatul a fost că asupra persoanei reclamate a fost găsită bancnota inscripţionată cu cuvântul „MITĂ“. De asemenea, au fost găsite şi alte bancnote însumând peste 500 de lei, acesta recunoscând că suma reprezintă „mici atenţii“ din partea pacienţilor. Singura scuză pe care a găsit-o „vânzătorul de concedii medicale“ a fost aceea de a repeta echipei operative că tatăl său a fost procuror.

Medicul nu a fost reţinut fiind cercetat în stare de libertate, dar la câteva ore după acţiunea procurorilor, a fost văzut intrând în sediul Parchetului preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Domşa, ceea ce conduce spre o posibilă anchetă administrativă a acestei instituţii pentru a verifica toate concediile medicale eliberate de medicul în cauză în ultima perioadă.

Deşi Parchetul nu a făcut publică această acţiune putem să confirmăm că ea a fost coordonată de către procurorul criminalist Pavel Palcu, recunoscut pentru discreţia mediatică cu care îşi realizează „operaţiunile“ şi obiceiul de a refuza colaborarea cu structurile specializate, mizând pe clasicele structuri ale IPJ-ului. Iar în final, pentru cei care ar avea tendinţa să scuze atitudinea medicului, punând-o pe seama salariilor mici sau neajunsurilor din sistem, evidenţiem că după două ore de „muncă“ adunase o sumă mai mare decât salariul mediu pe economie, cu care era remunerată într-o lună femeia care l-a denunţat şi care venise la el pentru a beneficia de un drept absolut întemeiat.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Ilinca Revnic ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro